• „CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam” astotajā atklātajā projektu pieteikumu konkursā atbalstījis projektus 10 000 latu apmērā, piešķirot finansējumu bezdarbnieku, senioru, jauno māmiņu un citu riska grupu datorapmācībām, projektus, kas paredz atbalstīt sociāli jutīgās grupas un veicināt veselīgu un aktīva dzīves veidu.
    CEMEX Iespēju fonds finansēs bezdarbnieku apmācības un aktīva dzīvesveida projektus
  • „CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam” astotajā atklātajā projektu pieteikumu konkursā saņēmis 52 projektu pieteikumus. Konkursa prioritāte ir jauniešu un bez darba palikušo iedzīvotāju nodarbinātības veicināšana, kā arī lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespēju radīšana.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis 52 projektu pieteikumus
  • "CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam" šogad izveidos septiņus ģeogrāfu interešu klubus ar mērķi veicināt iedzīvotāju interesi par vides aizsardzību un darba tirgū perspektīvajām vides zinātnes studijām, projekta ietvaros nodrošinot arī papildu darba iespējas septiņiem speciālistiem.
    CEMEX Iespēju fonds aicina studēt vides zinības
  • 2010. gada 17. martā CEMEX jau piecus gadus Latvijā Šodien, 17.martā CEMEX atzīmē piecu gadu jubileju kopš darbības uzsākšanas Latvijā. CEMEX valdes priekšsēdētājs Jose Luis Seijo Gonzalez, aprakstot šo laiku Latvijā, saka: "Mūsu uzņēmuma darbības laiks Latvijā šos piecus gadus ir bijis unikāls, īpaši ņemot vērā krīzi, ko šobrīd piedzīvojam, jo tā likusi mums kā būvmateriālu ražotājam saskarties ar daudziem izaicinājumiem.
    CEMEX jau piecus gadus Latvijā
  • "CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam" izsludina astoto atklāto projektu pieteikumu konkursu, kura prioritāte ir jauniešu un bez darba palikušo iedzīvotāju nodarbinātības veicināšana, kā arī lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju radīšana
    CEMEX Iespēju fonds veicinās jauniešu izaugsmi un iekļaušanu darba tirgū
  • Globālā CEMEX uzņēmuma darbinieki ziedojuši aptuveni 250 000 dolāru Haiti zemestrīces upuriem. Uzņēmums šo summu ir trīskāršojis un zemestrīcē cietušajiem nosūtījis aptuveni 750 000 dolāru
    CEMEX darbinieki saziedojuši 250 tūkstošus ASV dolāru Haiti zemestrīcē cietušajiem
    Veido labāko skolu Latvijā
  • Saldus novadā izveidota jauna zupas virtuve, kas ik dienu spēs nodrošināt novada trūcīgākos iedzīvotājus ar siltu maltīti. Zupas virtuve izveidota, pateicoties iedzīvotājiem, vietējiem uzņēmējiem, novada domei un atbalstītājiem no Norvēģijas, kas kopumā ziedojuši vairāk kā 3000 tūkstošus latu gan naudā, gan mantā, gan darbā. Jau šobrīd zupas virtuvi apmeklē vairāk kā 100 cilvēku dienā. "Es vēlētos pateikties visiem, kas zupas virtuvei ziedoja līdzekļus, celtniecības materiālus, aprīkojumu un pārtiku, kā arī savas prasmes un laiku, remontējot zupas virtuves telpas un strādājot virtuvē. Man šķiet, ka šis grūtais laiks padara mūs par labākiem, atvērtākiem un redzīgākiem cilvēkiem. Tomēr ir grūti priecāties par padarīto, jo cilvēku skaits, kam zupas virtuve ir vienīgā gaišā cerība, palielinās ar katru dienu," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Par saziedotajiem līdzekļiem pilnībā izremontēta Saldus Romas katoļu baznīcas telpās izvietotā zupas virtuve. Izbūvētas kāpnes un nobrauktuves iedzīvotājiem ar īpašām vajadzībām. Atbilstoši sanitārajām prasībām iegādāts nepieciešamais aprīkojums, tehnika un trauki.
    Saldus novadā izveidota zupas virtuve
  • Šodien, 3.dec., Liepājas ostā svinīgi atklāts CEMEX cementa importa – eksporta terminālis, kas nākamgad ļaus CEMEX palielināt cementa eksportu līdz 80% no kopējā saražotās produkcijas īpatsvara. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Republikas satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, CEMEX, LM Osta, Latvijas Dzelzceļš, LDz Cargo, Liepājas metalurgs, TVA Grupa vadības pārstāvji. „Liepājas cementa termināla atklāšana mums paver jaunas eksporta iespējas. Ja līdz šim cementu ārvalstu klientiem nogādājām pa auto ceļiem vai pa dzelzceļu, tagad esam noslēguši pirmos līgumus par produkcijas eksportu uz Skandināviju pa jūras ceļu. Eksporta īpatsvara palielināšana ir vienīgais veids kā Latvijas ražotāji varēs izdzīvot. Mūsu mērķis ir nākamā gada laikā palielināt eksportu līdz 80% no kopējā saražotā apjoma,” svinīgajā atklāšanas uzrunā teica CEMEX valdes priekšsēdētājs Jose Luis Seijo Gonzalez. „Prieks par CEMEX un citiem ražojošiem uzņēmumiem, kas strādā nevis īstermiņa peļņai, bet realizē apjomīgus investīciju projektus, kas sniegs labumu gan uzņēmumam, gan valsts ekonomikai kopumā ilgtermiņā.
    Liepājā atklāts CEMEX cementa eksporta termināls
  • Pagājušo ceturtdien Zviedrijas vēstniecība un Eksporta padome sadarbībā ar Swedbank, piešķīra CEMEX Iespēju fondam balvu kategorijā "Korporatīvā sociālā atbildība" kā labākajam sociālās atbildības piemēram Latvijā. CEMEX konkursa "Swedish Business Awards 2009" finālā apsteidzis uzņēmumus Tele2 un Tilde. "Mēs esam gandarīti, ka CEMEX centieni sniegt atbalstu iedzīvotājiem un iesaistīt viņus sava novada attīstībā, ir tik augstu novērtēti. Mēs uzskatām, ka jo labāka ir cilvēku dzīves kvalitāte, jo uzņēmīgāki un radošāki tie kļūst, sniedzot palīdzību līdzcilvēkiem un attīstot savus dzimtos novadus. Mēs ceram, ka šī balva mudinās arī citus uzņēmējus ieguldīt vairāk līdzekļu, produkcijas, sava laika un pieredzes labdarības projektos. Īpaši svarīgi tas ir šā brīža ekonomiskajā situācijā.," saka CEMEX valdes priekšsēdētājs Jose Luis Seijo Gonzalez. "Mēs esam ļoti priecīgi, ka Fondam ir iespēja atbalstīt tikt daudz uzņēmīgu un radošu cilvēku, kuriem rūp bērnu nākotne un izglītība, apkārtējās vides un kultūras mantojuma saglabāšana," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze.
    CEMEX saņem balvu kā labākais sociālās atbildības piemērs