• Globālā CEMEX uzņēmuma darbinieki ziedojuši aptuveni 250 000 dolāru Haiti zemestrīces upuriem. Uzņēmums šo summu ir trīskāršojis un zemestrīcē cietušajiem nosūtījis aptuveni 750 000 dolāru
    CEMEX darbinieki saziedojuši 250 tūkstošus ASV dolāru Haiti zemestrīcē cietušajiem
    Veido labāko skolu Latvijā
  • Saldus novadā izveidota jauna zupas virtuve, kas ik dienu spēs nodrošināt novada trūcīgākos iedzīvotājus ar siltu maltīti. Zupas virtuve izveidota, pateicoties iedzīvotājiem, vietējiem uzņēmējiem, novada domei un atbalstītājiem no Norvēģijas, kas kopumā ziedojuši vairāk kā 3000 tūkstošus latu gan naudā, gan mantā, gan darbā. Jau šobrīd zupas virtuvi apmeklē vairāk kā 100 cilvēku dienā. "Es vēlētos pateikties visiem, kas zupas virtuvei ziedoja līdzekļus, celtniecības materiālus, aprīkojumu un pārtiku, kā arī savas prasmes un laiku, remontējot zupas virtuves telpas un strādājot virtuvē. Man šķiet, ka šis grūtais laiks padara mūs par labākiem, atvērtākiem un redzīgākiem cilvēkiem. Tomēr ir grūti priecāties par padarīto, jo cilvēku skaits, kam zupas virtuve ir vienīgā gaišā cerība, palielinās ar katru dienu," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Par saziedotajiem līdzekļiem pilnībā izremontēta Saldus Romas katoļu baznīcas telpās izvietotā zupas virtuve. Izbūvētas kāpnes un nobrauktuves iedzīvotājiem ar īpašām vajadzībām. Atbilstoši sanitārajām prasībām iegādāts nepieciešamais aprīkojums, tehnika un trauki.
    Saldus novadā izveidota zupas virtuve
  • Šodien, 3.dec., Liepājas ostā svinīgi atklāts CEMEX cementa importa – eksporta terminālis, kas nākamgad ļaus CEMEX palielināt cementa eksportu līdz 80% no kopējā saražotās produkcijas īpatsvara. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Republikas satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, CEMEX, LM Osta, Latvijas Dzelzceļš, LDz Cargo, Liepājas metalurgs, TVA Grupa vadības pārstāvji. „Liepājas cementa termināla atklāšana mums paver jaunas eksporta iespējas. Ja līdz šim cementu ārvalstu klientiem nogādājām pa auto ceļiem vai pa dzelzceļu, tagad esam noslēguši pirmos līgumus par produkcijas eksportu uz Skandināviju pa jūras ceļu. Eksporta īpatsvara palielināšana ir vienīgais veids kā Latvijas ražotāji varēs izdzīvot. Mūsu mērķis ir nākamā gada laikā palielināt eksportu līdz 80% no kopējā saražotā apjoma,” svinīgajā atklāšanas uzrunā teica CEMEX valdes priekšsēdētājs Jose Luis Seijo Gonzalez. „Prieks par CEMEX un citiem ražojošiem uzņēmumiem, kas strādā nevis īstermiņa peļņai, bet realizē apjomīgus investīciju projektus, kas sniegs labumu gan uzņēmumam, gan valsts ekonomikai kopumā ilgtermiņā.
    Liepājā atklāts CEMEX cementa eksporta termināls
  • Pagājušo ceturtdien Zviedrijas vēstniecība un Eksporta padome sadarbībā ar Swedbank, piešķīra CEMEX Iespēju fondam balvu kategorijā "Korporatīvā sociālā atbildība" kā labākajam sociālās atbildības piemēram Latvijā. CEMEX konkursa "Swedish Business Awards 2009" finālā apsteidzis uzņēmumus Tele2 un Tilde. "Mēs esam gandarīti, ka CEMEX centieni sniegt atbalstu iedzīvotājiem un iesaistīt viņus sava novada attīstībā, ir tik augstu novērtēti. Mēs uzskatām, ka jo labāka ir cilvēku dzīves kvalitāte, jo uzņēmīgāki un radošāki tie kļūst, sniedzot palīdzību līdzcilvēkiem un attīstot savus dzimtos novadus. Mēs ceram, ka šī balva mudinās arī citus uzņēmējus ieguldīt vairāk līdzekļu, produkcijas, sava laika un pieredzes labdarības projektos. Īpaši svarīgi tas ir šā brīža ekonomiskajā situācijā.," saka CEMEX valdes priekšsēdētājs Jose Luis Seijo Gonzalez. "Mēs esam ļoti priecīgi, ka Fondam ir iespēja atbalstīt tikt daudz uzņēmīgu un radošu cilvēku, kuriem rūp bērnu nākotne un izglītība, apkārtējās vides un kultūras mantojuma saglabāšana," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze.
    CEMEX saņem balvu kā labākais sociālās atbildības piemērs
  • CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam septītajā atklātajā projektu pieteikumu konkursā piešķīris finansējumu 16 projektu realizēšanai, kas ļaus bērniem un jauniešiem sagatavoties Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, piedalīties mākslas, rokdarbu un teātra nodarbībās, trenēties hokeja un džudo sportā. Konkursā atbalstīta arī sporta ekipējuma iegāde, rotaļu stūrīšu izveide bibliotēkās un izglītojošu vides un zinātnes projektu organizēšana. Brocēnu novads konkursā piedalījās ar trīs pieteikumiem, bet Saldus novads - ar 24 pieteikumiem. Projektu konkursā kopumā tika iesniegti 27 pieteikumi, konkursa nolikumam atbilda 21 pieteikums, no kuriem atbalstu guva 16 pieteikumi. Konkursa komisija nevērtēja pieteikumus, kas neatbilda konkursa nolikumam un neatbalstīja finansējuma piešķiršanu vāji izstrādātiem projektiem. Konkursa komisijā strādāja četri novadu pārstāvji un trīs CEMEX pārstāvji. ''Mēs esam gandarīti, ka konkursā pieteicās un mums bija iespēja atbalstīt tikt daudz uzņēmīgu un radošu cilvēku, kuriem rūp, lai bērni savu brīvo laiku pavadītu mērķtiecīgi un lietderīgi,'' saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze.
    CEMEX Iespēju fonds piešķīris finansējumu bērnu ārpusskolas aktivitātēm
  • CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu pieteikumu konkursā iesniegti 27 ārpusskolas aktivitāšu projektu pieteikumi kultūras, vides un sporta jomā. Vislielākais projektu pieteikumu skaits vērsts uz bērnu un jauniešu sagatavošanu Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, kas notiks nākamā gada vasarā. Līdz 30.oktobrim projektu pieteikumus izvērtēs komisija, kuru veido četri Saldus un Brocēnu novada iedzīvotāji un trīs SIA CEMEX pārstāvji, un lems par finansējuma piešķiršanu projektiem. Vēstules ar konkursa rezultātiem tiks nosūtītas visiem pieteicējiem. CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā ir realizēti jau seši konkursi un atbalstīti 72 projekti, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis 27 projektu pieteikumus
  • CEMEX ir pirmais būvmateriālu ražotājs, kas Baltijā piedāvā CEM I 42,5N cementu individuālajiem būvmateriālu veikalu klientiem. Šis cementa veids ir vēl izturīgāks, kas būtiski virknei celtniecības darbu. Tas tiek saiņots gandrīz divreiz mazākos iepakojumos, tādēļ pircējiem ļaus ietaupīt un iegādāties paredzētajiem darbiem precīzi atbilstošu cementa daudzumu. ''Augstas kvalitātes betona sagatavošanā vislielākā nozīme ir izejvielu precīzas proporcijas ievērošana. CEMEX jaunajam cementam pievienota recepte, kas rekomendē izejvielu daudzumu tieši uz nelielo - 25 kg cementa apjomu. Tas pircējiem ļaus mājas apstākļos sagatavot visaugstākās kvalitātes betonu. Ar nelielo iepakojumu vēlamies atvieglot ikdienu arī tiem mūsu darbiniekiem un būvmateriālu veikalos strādājošajiem, kuru darbs ikdienā saistās ar smagumu cilāšanu,'' stāsta CEMEX valdes loceklis un komercdirektors Māris Gruzniņš. Cements tiek tirgots 25 kg trīs slāņu maisos (papīrs-plastikāts-papīrs), kas pasargā cementu no ārējās vides iedarbības. Ilgtermiņa CEMEX plāno gan saiņotā, gan vaļējā cementa tirgū pāriet uz cementa CEM I ražošanu.
    CEMEX sāk tirgot mājsaimniecībām jauna veida cementu
  • CEMEX uzsācis abpusēji izdevīgu sadarbību ar Latvijas lauksaimniekiem, par simbolisku samaksu zemniekiem atdodot augsnes kaļķošanai ideāli piemērotos klinkera putekļus. "Jaunajā CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcā testējam cementa izejvielas - klinkera ražošanu. Process ir ļoti atšķirīgs no iepriekšējā rūpnīcā izmantotā un jaudīgās attīrīšanas iekārtas ļauj savākt visus klinkera putekļus, kas rodas ražošanas procesā. Tie, galvenokārt, sastāv no kalcija, tādēļ ideāli piemēroti augsnes kaļķošanai. Tā sanāk gan lauksaimniekiem, gan mums finansiāli izdevīgs darījums," saka CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš. "Man augsni nākas kaļķot katru gadu. Šis piedāvājums bija ļoti izdevīgs, jo 180 t izmaksāja vien transporta izdevumus. Tagad jau viss ir zemē iestrādāts, aparts, rezultātu varēs redzēt nākamgad. Domāju, ka tam jābūt labam, jo sastāvā ir tas, kas zemei vajadzīgs," saka Limbažu novada lauksaimnieks Ēriks Kreitūzis. CEMEX aicina jebkuru interesentu sazināties ar CEMEX rūpnīcas Brocēnos pārdošanas departamentu, lai pasūtītu kaļķošanas materiālu. Mēslošanas materiāla samaksa ir simboliska - 1 lats par tonnu plus piegādes izdevumi.
    CEMEX un lauksaimnieki uzsāk savstarpēji izdevīgu sadarbību
  • CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu ar mērķi atbalstīt ārpusskolas aktivitātes bērniem un jauniešiem kultūras, vides un sporta jomā. „CEMEX ir svarīgi, lai bērni pēc skolas droši un kvalitatīvi pavadītu brīvo laiku - apmeklētu pulciņus, iegūtu jaunas zināšanas, varētu sagatavoties, piemēram, Skolēnu dziesmu un deju svētkiem. Mēs arī apzināmies, ka šobrīd finansējums ārpusskolas nodarbībām mūzikas, mākslas, sporta un interešu izglītības jomā ir samazināts, tādēļ ar 10 tūkstošiem latu atbalstīsim ārpusskolas nodarbību aktivitātes,” saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz šā gada 28.septembrim. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos konkursa rezultātus līdz 30.oktobrim. Atbalstītās aktivitātes jāīsteno laikā no šā gada 2.novembra līdz 2010.gada 31.maijam. Informatīvs seminārs potenciālajiem iesniedzējiem notiks 10.septembrī plkst. 14:00 Saldus rajona administrācijas ēkas lielajā zālē (Avotu ielā 12). Pieteikumus var iesniegt gan Saldus un Brocēnu novadu pašvaldību iestādes, gan biedrības, reliģiskas organizācijas un nodibinājumi.
    CEMEX Iespēju fonds atbalstīs bērnu ārpusskolas nodarbības
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |