• Viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā CEMEX, kas darbojas Baltijas valstīs, pērn strādāja ar 53,36 miljonu latu lielu neto apgrozījumu, kas ir par 41% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 37,88 miljoni latu. Kompānijas bruto peļņa pērn bija 10,89 miljoni latu, kas ir 3 reizes vairāk nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,45 miljoni latu. 2010.gada beigās tika pabeigta Eiropā modernākās cementa rūpnīcas celtniecība Brocēnos, kuras izveidē tika investēti 310 miljoni eiro. Galvenokārt piesaistītā kapitāla izmaksu dēļ, 2011.gadu CEMEX noslēdza ar 4,54 miljonu latu lieliem zaudējumiem, kas tomēr ir nepilnas 4 reizes mazāki nekā 2010.gadā. “Mēs smagi strādājam, lai kļūtu par nozares līderi šajā pasaules daļā. Pagājušajā gadā mēs uzlikām augstu latiņu mūsu uzņēmuma nākotnei – pārsniedzām 1 miljona tonnas atzīmi gan ražošanā, gan pārdošanā. Turklāt mēs strauji uzlabojam savu ražošanas efektivitāti, gan samazinot izmaksas, gan ietekmi uz vidi.
    CEMEX apgrozījums pērn pieauga par 41 procentiem
  • CEMEX Iespēju fonds izsludinātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 14 projekti, kas veicina eksakto un dabas zinātņu izglītības un profesionālās orientācijas popularizēšanu, kā arī vides pilnveidošanu un sakopšanu. "Šī konkursa prioritāte bija izglītības popularizēšana jauniešu vidū un to sagatavošana perspektīvām profesijām, jo bieži iegūtā teorētiskā izglītība un prasības darbavietā būtiski atšķiras - īpaši tehnoloģiju jomā. Tāpēc fonds atbalstīja gan robotu parādi Druvā, gan projektus par intereses veidošanu pusaudžos gan mediķa, gan šuvējas arodā," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Konkursā tika pieteikti un konkursa žūrija izvērtēja projektus, kas attīstīta, popularizē eksakto un dabaszinātņu apguvi bērnu un skolu jaunatnes vidū, veicina skolu jaunatnes profesionālo orientāciju un nodarbinātību, kā arī veicina vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes. Konkursa rezultātā finansējums tika piešķirts Saldus novada Striķu pamatskolas bērnu projektam jauniešu ieinteresēšanai par eksaktajām zinātnēm, ģimeņu biedrībai "Ligzda" bērnu vides izglītības nometnes, Brocēnu novada Remtes kultūras centram gājēju celiņa atjaunošanas, bērnu un jauniešu vasaras nometnēm, Jaunauces muižas parka atjaunošanai un saglabāšanai un citiem projektiem.
    Eksaktā un dabas zinātņu izglītības un profesionālās orientācijas popularizēšana
    CEMEX Iespēju fondam iesniegti 33 projekti
  • CEMEX Iespēju fonds uzsāks projektu par nevalstisko organizāciju (NVO) aktīvāku darbību, lai veicinātu to līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos un publisko pakalpojumu sniegšanā pašvaldībās. „Šī projekta mērķis ir padarīt Saldus un Brocēnu novadu nevalstisko sektoru par aktīvāku partneri pašvaldībām, lai pārstāvētu iedzīvotāju intereses. NVO pārstāvjiem tiks dota iespēja apmeklēta dažas Eiropas Savienības valstis, kas ļaus mācīties, kā efektīvāk iesaistīt iedzīvotājus, piedalīties pašvaldības nākotnes attīstības plānošanā, publisko pakalpojumu – piemēram, sociālo pakalpojumu, realizācijā,” stāsta CEMEX iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekts paredz izveidot publiski pieejamu reģiona NVO datu bāzi, apmainīties ar labākajām praksēm un pieredzi starp Latvijas un ārvalstu organizācijām, veidot organizāciju atpazīstamību pašvaldībās. Projekta noslēgumā pašvaldībām tiks prezentēts ziņojums par praksēm, kuras iespējams izmantot, lai uzlabotu sadarbību starp NVO un pašvaldībām. Projekts “Saldus un Brocēnu novadu nevalstisko organizāciju aktivizēšana” attiecināms uz vairāk kā 130 nevalstiskajām organizācijām.
    Nevalstiskās organizācijas kļūs aktīvas pašvaldību partneres
    CEMEX sasniedz jaunu ražošanas un pārdošanas rekordu Latvijas vēsturē
  • „CEMEX Iespēju fonds” izsludinātajā 11. atklātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 15 projekti, kas visi ir vērsti uz drošības uzlabošanu izglītības, sporta, atpūtas un pilsētvidē. Tos realizēt sāks šā gada 1.novembrī. Kopumā starp atbalstītajiem projektiem dominēja divas tēmas – sportošanas un aktīvās atpūtas drošības uzlabošana, tādejādi gan samazinot iespējamo traumatismu, gan arī popularizēt drošas aktīvās atpūtas iespējas bērniem un pieaugušajiem.
    Sāks realizēt projektus drošas vides izveidei iedzīvotājiem
  • Šodien, 6. oktobrī, CEMEX valdes priekšsēdētājs Enrike Garsija Brocēnu cementa rūpnīcā tikās ar Latvijas un Lietuvas Vides ministriju augstākajām amatpersonām, tostarp, ar Latvijas vides un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni un Lietuvas Republikas Vides departamenta ģenerāldirektoru Raimondas Sakalauskas.
    CEMEX tiek rādīts kā videi draudzīgas ražošanas piemērs Lietuvas vides speciālistiem
  • „CEMEX Iespēju fonds” izsludinātajā 11. atklātajā projektu konkursā pieteikti 29 projekti, no kuriem 20 projektus iesniegušas nevalstiskās organizācijas, bet deviņus projektus – pašvaldības iestādes, t.sk. izglītības iestādes. Kopējā aktivitātēm pieejamā summa sasniedz 10 tūkstošus latus.
    CEMEX Iespēju fondam iesniegti 29 projekti darba un dzīves vietas drošības pilnveidošanai
  • Līdz 29. septembrim var pieteikties finansējumam „CEMEX Iespēju fonds” izsludinātajā 11. atklātajā projektu konkursā. Kopējā aktivitātēm pieejamā summa sasniedz 10 tūkstošus latus. Organizācijas tiek aicinātas iesniegt projektus, kas veicinās droša...
    CEMEX Iespēju fonds atbalstīs drošas dzīves vides attīstību
  • Šodien, 1. septembrī, sākoties jaunajam mācību gadam, tiks atklāta Brocēnu vidusskolas renovētā un labiekārtotā skolotāju istaba. Turpinot sadarbību starp CEMEX un Brocēnu vidusskolu, šovasar atbalsts piešķirts projekta "Skolotāju istabas renovācija Brocēnu vidusskolā" realizācijai, kura ietvaros pilnībā remontēta un aprīkota skolotāju istaba. Projekta izmaksas sasniedz 4415, atbalstu sniedz CEMEX Iespēju fonds.
    Vēl viens solis ceļā uz labāko skolu Latvijā