• Sākusies pieteikšanās finansējumam CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu pieteikumu konkursā Saldus un Brocēnu novados, kura prioritāte ir droša un veselīga dzīves vide, vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes, senioru dzīves kvalitātes pilnveide, kā arī izglītības iespēju un sabiedrisko aktivitāšu veicināšana kultūras, sporta un sociālo jautājumu jomās.
    CEMEX Iespēju fonds atbalstīs drošu un zaļu dzīves vidi
  • CEMEX, viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā, pērn kāpinājis apgrozījumu Latvijā par 12 %, sasniedzot 60 miljonu latu lielu neto apgrozījumu. SIA CEMEX bruto peļņa 2012. gadā bija 13,8 miljoni latu — tas ir par 26 % vairāk nekā 2011. gadā, kad tā sasniedza 10,9 miljonus latu.
    CEMEX apgrozījums 2012. gadā pieaudzis līdz 60 miljoniem latu
  • CEMEX noslēdzis līgumu par īpaši izturīga betona piegādi starptautiskajai lidostai "Rīga". CEMEX materiāli atzīti par piemērotākajiem lidostas infrastruktūras lielajām slodzēm, pretapledošanas reaģentu iedarbībai un citiem nelabvēlīgiem faktoriem. SIA CEMEX projektam nodrošinās vairāk nekā 80 000 m3 betona.
    CEMEX materiāli- piemērotākie lidostas "Rīga" infrastruktūras slodzēm
  • CEMEX, noslēdzot vairāku gadu sagatavošanās, vietējas un ārvalstu apmācību programmas procesu, ir sertificējis cementa un hidrauliskās ceļu saistvielas ražošanu un pārdošanu atbilstoši ISO 9001:2009, ISO 14001:2005 un OHSAS 18001:2007 standartiem. Uzņēmumā ir ieviestas kvalitātes, vides un darba drošības integrētās vadības sistēmas. Turpmāk uzņēmumā būs atsevišķs amats integrēto vadības sistēmu koordinēšanai, bet 11 darbinieki ieguvuši iekšējā audita sertifikātus.
    CEMEX sertificējis darba drošības vides un kvalitātes vadības sistēmas
    Ar 17 atbalstītiem projektiem noslēgušies CEMEX Iespēju fonda atklātie projektu pieteikumu konkursi
  • Š. g. 28. februārī noslēdzās CEMEX Iespēju fonda projektu pieteikumu iesniegšana atklātajiem konkursiem Saldus un Brocēnu novados. Abiem konkursiem tika saņemti 46 pieteikumi, no kuriem 32 projektus iesniegušas nevalstiskās organizācijas, 14 — pašvaldību institūcijas. Kopējais pieteikumos lūgtais atbalsts pārsniedz 50 000 latu. Katram novadam kopējā aktivitātēm pieejamā summa ir 10 tūkstošus latu.
    CEMEX Iespēju fondam iesniegti 46 projekti
  • Viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā CEMEX, kas darbojas Baltijas valstīs, pērn strādāja ar 53,36 miljonu latu lielu neto apgrozījumu, kas ir par 41% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 37,88 miljoni latu. Kompānijas bruto peļņa pērn bija 10,89 miljoni latu, kas ir 3 reizes vairāk nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,45 miljoni latu. 2010.gada beigās tika pabeigta Eiropā modernākās cementa rūpnīcas celtniecība Brocēnos, kuras izveidē tika investēti 310 miljoni eiro. Galvenokārt piesaistītā kapitāla izmaksu dēļ, 2011.gadu CEMEX noslēdza ar 4,54 miljonu latu lieliem zaudējumiem, kas tomēr ir nepilnas 4 reizes mazāki nekā 2010.gadā. “Mēs smagi strādājam, lai kļūtu par nozares līderi šajā pasaules daļā. Pagājušajā gadā mēs uzlikām augstu latiņu mūsu uzņēmuma nākotnei – pārsniedzām 1 miljona tonnas atzīmi gan ražošanā, gan pārdošanā. Turklāt mēs strauji uzlabojam savu ražošanas efektivitāti, gan samazinot izmaksas, gan ietekmi uz vidi.
    CEMEX apgrozījums pērn pieauga par 41 procentiem
  • CEMEX Iespēju fonds izsludinātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 14 projekti, kas veicina eksakto un dabas zinātņu izglītības un profesionālās orientācijas popularizēšanu, kā arī vides pilnveidošanu un sakopšanu. "Šī konkursa prioritāte bija izglītības popularizēšana jauniešu vidū un to sagatavošana perspektīvām profesijām, jo bieži iegūtā teorētiskā izglītība un prasības darbavietā būtiski atšķiras - īpaši tehnoloģiju jomā. Tāpēc fonds atbalstīja gan robotu parādi Druvā, gan projektus par intereses veidošanu pusaudžos gan mediķa, gan šuvējas arodā," saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Konkursā tika pieteikti un konkursa žūrija izvērtēja projektus, kas attīstīta, popularizē eksakto un dabaszinātņu apguvi bērnu un skolu jaunatnes vidū, veicina skolu jaunatnes profesionālo orientāciju un nodarbinātību, kā arī veicina vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes. Konkursa rezultātā finansējums tika piešķirts Saldus novada Striķu pamatskolas bērnu projektam jauniešu ieinteresēšanai par eksaktajām zinātnēm, ģimeņu biedrībai "Ligzda" bērnu vides izglītības nometnes, Brocēnu novada Remtes kultūras centram gājēju celiņa atjaunošanas, bērnu un jauniešu vasaras nometnēm, Jaunauces muižas parka atjaunošanai un saglabāšanai un citiem projektiem.
    Eksaktā un dabas zinātņu izglītības un profesionālās orientācijas popularizēšana
    CEMEX Iespēju fondam iesniegti 33 projekti
  • CEMEX Iespēju fonds uzsāks projektu par nevalstisko organizāciju (NVO) aktīvāku darbību, lai veicinātu to līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos un publisko pakalpojumu sniegšanā pašvaldībās. „Šī projekta mērķis ir padarīt Saldus un Brocēnu novadu nevalstisko sektoru par aktīvāku partneri pašvaldībām, lai pārstāvētu iedzīvotāju intereses. NVO pārstāvjiem tiks dota iespēja apmeklēta dažas Eiropas Savienības valstis, kas ļaus mācīties, kā efektīvāk iesaistīt iedzīvotājus, piedalīties pašvaldības nākotnes attīstības plānošanā, publisko pakalpojumu – piemēram, sociālo pakalpojumu, realizācijā,” stāsta CEMEX iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekts paredz izveidot publiski pieejamu reģiona NVO datu bāzi, apmainīties ar labākajām praksēm un pieredzi starp Latvijas un ārvalstu organizācijām, veidot organizāciju atpazīstamību pašvaldībās. Projekta noslēgumā pašvaldībām tiks prezentēts ziņojums par praksēm, kuras iespējams izmantot, lai uzlabotu sadarbību starp NVO un pašvaldībām. Projekts “Saldus un Brocēnu novadu nevalstisko organizāciju aktivizēšana” attiecināms uz vairāk kā 130 nevalstiskajām organizācijām.
    Nevalstiskās organizācijas kļūs aktīvas pašvaldību partneres