• „Šajā projektu konkursā aktīvāki projektu pieteikumu iesniedzēji ir bijuši no Saldus novada, konkursam iesniedza 18 pieteikumus, no kuriem 8 saņēma atbalstu. Savukārt Brocēnu novadā ar Fonda finansējumu tiks īstenoti 5 projekti. Esmu gandarīta, ka atbalstīto projektu aktivitātes ir tik daudzveidīgas un aptver visas iedzīvotāju grupas - gan bērnus, gan jauniešus, gan seniorus. Aicinu visus interesentus sekot atbalstīto projektu īstenošanai un piedalīties projektu aktivitātēs!” stāsta CEMEX Iespēju fonda vadītāja Mairita Blūma. Šī konkursa prioritātes bija droša un veselīga dzīves vide, vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes, izglītības iespēju veicināšana un sabiedriskās aktivitātes kultūras, sporta un sociālo jautājumu jomās. Konkursa rezultātā finansējums tika piešķirts mūžizglītības programmu veidošanai par floristiku un galda klāšanas kultūru, multimediju izglītības programmas popularizēšanai jauniešu vidū, mākslas nodarbībām Saldus un Brocēnu iedzīvotājiem, velobraukšanas kā veselīga dzīvesveida popularizēšanai, sporta inventāra iegādei džudo treniņiem, ugunsdrošības izpratnes veicināšanai Cieceres internātpamatskolas audzēkņu vidū, iepazīstināšanai ar TRX trenažieriem u.c. aktivitātēm.
    Ar 13 atbalstītiem projektiem noslēdzies CEMEX Iespēju fonda atklātais projektu pieteikumu konkurss
  • „Lai gan ir saņemts mazāks skaits pieteikumu nekā pavasara konkursā, tomēr paaugstinājusies vidējā pieteikumos lūgtā atbalsta summa, kas vairumā gadījumi sasniedz maksimālo piešķiramo summu. Šoreiz visvairāk projektu pieteikumu saņemti izglītības iespēju un sabiedrisko aktivitāšu veicināšanas, kā arī drošas un veselīgas dzīves vides veidošanas prioritātē. Līdz 17.novembrim komisija rūpīgi izvērtēs iesniegtos projektus, un tie projekti, kuri iegūs augstākos vērtējumus, saņems fonda atbalstu un jau tuvākajā pusgada laikā varēts tikt īstenoti,” stāsta Mairita Blūma, CEMEX Iespēju fonda vadītāja. Projektus vērtēs komisija, kuru veido četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji, četri CEMEX pārstāvji un viens vietējo mediju pārstāvis. Divās kārtās komisija vērtēs projekta pieteikumus, katram no atbalstītajiem projektiem piešķirot līdz 1500 eiro. Kopējā aktivitātēm pieejamā summa ir 15 000 eiro. Projektu konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz šā gada 17.novembrim. Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno no šā gada 1.decembra līdz nākošā gada 1.jūnijam.
    "CEMEX Iespēju fonds" saņēmis 27 projektu pieteikumus
  • Projektu konkursa prioritātes: - droša un veselīga dzīves vide (t.sk. preventīvie pasākumi un izglītošanas aktivitātes); - vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes (t.sk. preventīvie pasākumi un izglītošanas aktivitātes); - veicināt izglītības iespējas un sabiedriskās aktivitātes Saldus un Brocēnu novadu iedzīvotājiem kultūras, sporta un sociālo jautājumu jomās. Projektu pieteikumu var iesniegt: - biedrības, nodibinājumi, reliģiskas organizācijas; - Saldus un Brocēnu novadu pašvaldības iestādes, kas apstiprinātas pašvaldības nolikumā. Atklātā projektu pieteikumu konkursa kopējā summa ir 15000 EUR. Projektam minimālā piešķiramā summa nav noteikta. Maksimālā piešķiramā summa projekta pieteikumam 1500 EUR. Projektu pieteikumu iesniegšana līdz 17.10.2014. - informatīvais seminārs 25.septembrī, plkst.14.00, Brocēnu novada domē, Lielcieceres ielā 3, Brocēnos, apspriežu zālē 3.stāvā; - informatīvs seminārs 26.septembrī, plkst.14.00, Saldus novada pašvaldības ēkā, Avotu ielā 12, Saldū, lielā zāle 1.stāvā; - bezmaksas konsultācijas par projektu pieteikumu -fonda vadītāja Mairita Blūma, tālrunis:20628802, e-pasts: mairita.bluma@ext.cemex.com. Konkursa nolikums Pieteikuma veidlapa Vērtēšanas kritēriji Atskaites veidlapa
    Nodibinājums "CEMEX Iespēju fonds" izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu
  • Greiemam Raselam ir desmit gadu pieredze CEMEX grupā. Iepriekš viņš ir vadījis CEMEX biznesa vienību Apvienotajos Arābu Emirātos un Persijas līča valstīs, kā arī ieņēmis vadošus pārdošanas un stratēģiskās plānošanas amatus CEMEX Lielbritānijā. Viņam ir maģistra grāds Biznesa administrācijā, kas iegūts Varvikas Biznesa skolā, Austrumanglijas universitātes maģistra grāds starptautiskajās attiecībās, kā arī bakalaura grāds ekonomikā. „Mūsu galvenie mērķi ir atbalstīt vietējos un eksporta klientus, sniedzot pievienotu vērtību ar izciliem produktiem un pakalpojumiem, un veicināt Latvijas infrastruktūras attīstību, piedāvājot tādus risinājumus kā betona ceļi, kas jau ir novērtēti citās Eiropas valstīs un ļaus Latvijā īstenot ambiciozus infrastruktūras projektus ar ierobežotu budžetu,” saka jaunais valdes priekšsēdētājs Greiems Rasels. Ņemot vērā vairākus ar Latvijas biznesa vidi saistītus izaicinājumus kā, piemēram, ļoti augstās elektroenerģijas cenas un ēnu ekonomikas veicinātā negodīgā konkurence, mūsu turpmākais uzdevums ir saglabāt uzņēmuma ražotās produkcijas konkurētspēju reģionā,” viņš piebilst. CEMEX augsti novērtē Enrikes Garsijas sniegumu CEMEX Latvija attīstībā. Viņš ir vadījis uzņēmumu kopš 2010.
    CEMEX Latvija jauns valdes priekšsēdētājs
  • Būvdarbi infrastruktūras atjaunošanai Rīgas lidostā sākti 2013. gada maijā, un to ietvaros tika veikti plaša apjoma infrastruktūras uzlabošanas darbi, tostarp tika demontēts esošais betona segums un tā vietā izbūvēts jauns. CEMEX veica transportbetona piegādes lidostas 2. un 3. perona rekonstrukcijai, kas iekļāva arī lidmašīnu pretapledošanas apstrādes laukumu būvniecību. Kopējais uzņēmuma piegādātā transportbetona apjoms pārsniedz 75 000 kubikmetru, kura ražošanai izmantots CEMEX Brocēnu rūpnīcā ražotais cements. Izmantojot CEMEX piegādāto transportbetonu, betonēšanas darbi paveikti 200 000 kvadrātmetru lielā platībā - kas atbilst 28 futbola laukumu teritorijai. Lai nodrošinātu transportbetona piegādes savlaicīgi un kvalitatīvi, CEMEX izvietoja divas betona ražotnes blakus lidostas teritorijai un noslēdza līgumus ar vairākiem izejvielu piegādātājiem. Visu izejvielu laicīgai un regulārai piegādei tika detalizēti izplānota piegādes loģistikas ķēde un materiālu pārbaudes.
    CEMEX pabeidz betona piegādes projektu lidostas "Rīga" infrastruktūras atjaunošanai
  • CEMEX, viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā, pērn par 2 % kāpinājis apgrozījumu Latvijā, sasniedzot 87,1 miljonu eiro lielu neto apgrozījumu. SIA CEMEX bruto peļņa 2013. gadā sasniedza 26,2 miljonus eiro, savukārt gūtā neto peļņa 2013. gadā ir 4,9 miljoni eiro. Salīdzinoši labos 2013. gada darbības rezultātus nodrošināja vairāku faktoru kopums — spēja samazināt produkcijas ražošanas izmaksas, pateicoties ražošanas procesa efektivitātes uzlabojumiem un plašam alternatīvā kurināmā pielietojumam, efektīva ražošana un tirdzniecības rādītāji, kas saglabājās 2012. gada līmenī. 2013. gadā uzņēmums turpināja darboties ar pilnu jaudu, saražojot vairāk nekā vienu miljonu tonnu cementa. Eksporta īpatsvars bija aptuveni 70 % no kopējā pārdošanas apjoma. Pieauga arī transportbetona pārdošanas apjoms. Uzņēmums pagājušajā gadā veica liela apjoma betona piegādes lidostas “Rīga” infrastruktūras attīstībai. Minerālmateriālu pārdošanas apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās zemākas aktivitātes dēļ infrastruktūras projektos reģionā ap uzņēmuma karjeru. CEMEX turpināja investēt savā darbībā, veicot kapitāla ieguldījumus 4,2 miljonu eiro apmērā ietekmes uz vidi, drošības un efektivitātes uzlabojumu ieviešanai.
    2013. gadā pieaudzis SIA CEMEX apgrozījums un pelņa
  • No 8.-10.augustam Saldū norisināsies 5. Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs, kas pulcēs ap 120 dalībnieku no dažādām valstīm- Latvijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Japānas, Ķīnas, Lietuvas un Igaunijas. Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs ir pasākums, kurā pedagogi dalās ar praktisko pieredzi izglītības aktivitāšu īstenošanā dabā. Brīvdabas pedagoģija ir metode, kad daļa no izglītības aktivitātēm tiek īstenota ārpus klases - dabā. Mācības dabā sniedz iespēju bērniem apgūt ne tikai akadēmiskās zināšanas, bet arī uzlabot savstarpējo komunikāciju, dalīties personīgajā pieredzē un veicināt loģisko domāšanu, balstoties uz izpratni par dabā notiekošajiem procesiem. „Nodibinājuma „CEMEX Iespēju fonds” mērķis ir izglītība un vides aizsardzība, tāpēc fonds atsaucās aicinājumam šogad organizēt simpoziju Latvijā. Mums ir svarīgi sniegt savu ieguldījumu jaunās paaudzes izglītošanā, jo īpaši par vides saudzēšanu, un labākais veids, kā to izdarīt, ir iemācīt bērniem iemīlēt un novērtēt apkārt esošo dabas daudzveidību,” stāsta CEMEX Iespēju fonda vadītāja Mairita Blūma.
    Latvijā pirmo reizi norisināsies Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs
  • Šodien svinīgā pieņemšanā uzņēmums CEMEX Latvijā prezentēja pirmo grāmatu no jaunās CEMEX dabas grāmatu sērijas. Šajā grāmatā ar nosaukumu “Sublime Nature: Photographies that Awe and Inspire” apkopoti starptautiskus apbalvojumus ieguvušu ārvalstu dabas fotogrāfu iemūžināti dabas skati, kurus papildina pārdomas raisoši citāti no pasaulē vadošajiem zinātniekiem, dabas pētniekiem un dzejniekiem. “Mēs esam gandarīti par dabas grāmatu izdošanu, jo ar to palīdzību mums ir iespēja veicināt un attīstīt cieņu pret dabu un tās vērtībām ne tikai mūsu sadarbības partneru vidū, bet arī plašākā sabiedrībā visā pasaulē. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam veikt nozīmīgu ieguldījumu diskusijās un aktivitātēs, kas uzlabo un pasargā apkārtējo vidi visā pasaulē, tostarp arī Latvijā,” saka Enrike Garsija, CEMEX izpilddirektors Baltijas valstīs, Somijā un Krievijā. Ilgtspēja ir CEMEX uzņēmuma biznesa stratēģijas pamatā. Tādēļ CEMEX kā globāls uzņēmums sniedz savu ieguldījumu starptautiskajos centienos atrisināt dažus no pasaulē sarežģītākajiem izaicinājumiem, tostarp tādos ar vides aizsardzību saistītos jautājumos kā klimta pārmaiņas, dabas aizsardzība un bioloģiskā daudzveidība.
    Latvijā prezentē pirmo grāmatu no jaunās CEMEX dabas grāmatu sērijas
  • CEMEX Iespēju fonda izsludinātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 13 projekti, kas veicina drošas un zaļas dzīves vides veicināšanu, kā arī sabiedrisko aktivitāšu īstenošanu. „Salīdzinot ar 2013.gada atklāto projektu pieteikumu konkursos iesniegtajiem pieteikumiem, šogad iesniegto projektu pieteikumu kvalitāte kopumā ir augusi, ko atzina arī projektu vērtēšanas komisija,” saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Šī konkursa prioritātes bija drošas un zaļas vides veidošana, senioru dzīves kvalitātes pilnveide, izglītības iespēju un sabiedrisko aktivitāšu veicināšana. Konkursa rezultātā tika atbalstīts lekciju un nodarbību cikls par veselīgu dzīves veidu, kokles spēles apguve, klinšu kāpšanas aktivitāšu attīstīšana, sporta laukuma izveidošana un vides apziņas veicināšana jauniešu vidū, kā arī citi projekti. Jāatzīmē, ka daļa no šī konkursa projektiem ir īpaši paredzēti senioru aktivitāšu veicināšanai. Projektus izvērtēja komisija, kuru veidoja četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji, viens vietējo mediju pārstāvis un četri CEMEX pārstāvji. Divās kārtās komisija izvērtēja 52 projektu pieteikumus, katram no projektiem piešķirot līdz 1500 eiro. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa bija 15 000 eiro.
    Sāks īstenot projektus drošas, veselīgas un zaļas dzīves vides veicināšanai
  • Noslēgusies CEMEX Iespēju fonda projektu pieteikumu iesniegšana pirmajam šī gada atklātajam konkursam Saldus un Brocēnu novados. Kopumā tika saņemti 52 pieteikumi, no kuriem 31 projektu iesniegušas nevalstiskās organizācijas, 20 – pašvaldību institūcijas un 1 – reliģiska organizācija. Kopējais pieteikumos lūgtais atbalsts ir ap 65 000 eiro. „Atšķirībā no iepriekšējiem konkursiem šogad pirmo reizi projektu pieteikumus bija iespējams iesniegt arī elektroniskā veidā, ko bija izmantojusi jau viena ceturtā daļa projektu iesniedzēju. Lielais iesniegto projektu pieteikumu skaits un kopējā pieprasītā atbalsta summa ir apliecinājums Saldus un Brocēnu novadu iedzīvotāju apņēmībai īstenot visdažādākās idejas. Šoreiz visvairāk projektu pieteikumu saņemti drošas un veselīgas dzīves vides veidošanas, kā arī vides sakopšanas un aizsardzības prioritātēm,” stāsta Ilga Ķuze, CEMEX Iespēju fonda vadītāja.
    Iespēju fonds saņēmis 52 projektu pieteikumus drošas un zaļas dzīves vides veicināšanai