• CEMEX, viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā, pērn par 2 % kāpinājis apgrozījumu Latvijā, sasniedzot 87,1 miljonu eiro lielu neto apgrozījumu. SIA CEMEX bruto peļņa 2013. gadā sasniedza 26,2 miljonus eiro, savukārt gūtā neto peļņa 2013. gadā ir 4,9 miljoni eiro. Salīdzinoši labos 2013. gada darbības rezultātus nodrošināja vairāku faktoru kopums — spēja samazināt produkcijas ražošanas izmaksas, pateicoties ražošanas procesa efektivitātes uzlabojumiem un plašam alternatīvā kurināmā pielietojumam, efektīva ražošana un tirdzniecības rādītāji, kas saglabājās 2012. gada līmenī. 2013. gadā uzņēmums turpināja darboties ar pilnu jaudu, saražojot vairāk nekā vienu miljonu tonnu cementa. Eksporta īpatsvars bija aptuveni 70 % no kopējā pārdošanas apjoma. Pieauga arī transportbetona pārdošanas apjoms. Uzņēmums pagājušajā gadā veica liela apjoma betona piegādes lidostas “Rīga” infrastruktūras attīstībai. Minerālmateriālu pārdošanas apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās zemākas aktivitātes dēļ infrastruktūras projektos reģionā ap uzņēmuma karjeru. CEMEX turpināja investēt savā darbībā, veicot kapitāla ieguldījumus 4,2 miljonu eiro apmērā ietekmes uz vidi, drošības un efektivitātes uzlabojumu ieviešanai.
    2013. gadā pieaudzis SIA CEMEX apgrozījums un pelņa
  • No 8.-10.augustam Saldū norisināsies 5. Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs, kas pulcēs ap 120 dalībnieku no dažādām valstīm- Latvijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Japānas, Ķīnas, Lietuvas un Igaunijas. Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs ir pasākums, kurā pedagogi dalās ar praktisko pieredzi izglītības aktivitāšu īstenošanā dabā. Brīvdabas pedagoģija ir metode, kad daļa no izglītības aktivitātēm tiek īstenota ārpus klases - dabā. Mācības dabā sniedz iespēju bērniem apgūt ne tikai akadēmiskās zināšanas, bet arī uzlabot savstarpējo komunikāciju, dalīties personīgajā pieredzē un veicināt loģisko domāšanu, balstoties uz izpratni par dabā notiekošajiem procesiem. „Nodibinājuma „CEMEX Iespēju fonds” mērķis ir izglītība un vides aizsardzība, tāpēc fonds atsaucās aicinājumam šogad organizēt simpoziju Latvijā. Mums ir svarīgi sniegt savu ieguldījumu jaunās paaudzes izglītošanā, jo īpaši par vides saudzēšanu, un labākais veids, kā to izdarīt, ir iemācīt bērniem iemīlēt un novērtēt apkārt esošo dabas daudzveidību,” stāsta CEMEX Iespēju fonda vadītāja Mairita Blūma.
    Latvijā pirmo reizi norisināsies Starptautiskais brīvdabas pedagoģijas simpozijs
  • Šodien svinīgā pieņemšanā uzņēmums CEMEX Latvijā prezentēja pirmo grāmatu no jaunās CEMEX dabas grāmatu sērijas. Šajā grāmatā ar nosaukumu “Sublime Nature: Photographies that Awe and Inspire” apkopoti starptautiskus apbalvojumus ieguvušu ārvalstu dabas fotogrāfu iemūžināti dabas skati, kurus papildina pārdomas raisoši citāti no pasaulē vadošajiem zinātniekiem, dabas pētniekiem un dzejniekiem. “Mēs esam gandarīti par dabas grāmatu izdošanu, jo ar to palīdzību mums ir iespēja veicināt un attīstīt cieņu pret dabu un tās vērtībām ne tikai mūsu sadarbības partneru vidū, bet arī plašākā sabiedrībā visā pasaulē. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam veikt nozīmīgu ieguldījumu diskusijās un aktivitātēs, kas uzlabo un pasargā apkārtējo vidi visā pasaulē, tostarp arī Latvijā,” saka Enrike Garsija, CEMEX izpilddirektors Baltijas valstīs, Somijā un Krievijā. Ilgtspēja ir CEMEX uzņēmuma biznesa stratēģijas pamatā. Tādēļ CEMEX kā globāls uzņēmums sniedz savu ieguldījumu starptautiskajos centienos atrisināt dažus no pasaulē sarežģītākajiem izaicinājumiem, tostarp tādos ar vides aizsardzību saistītos jautājumos kā klimta pārmaiņas, dabas aizsardzība un bioloģiskā daudzveidība.
    Latvijā prezentē pirmo grāmatu no jaunās CEMEX dabas grāmatu sērijas
  • CEMEX Iespēju fonda izsludinātajā projektu konkursā finansējumu guvuši 13 projekti, kas veicina drošas un zaļas dzīves vides veicināšanu, kā arī sabiedrisko aktivitāšu īstenošanu. „Salīdzinot ar 2013.gada atklāto projektu pieteikumu konkursos iesniegtajiem pieteikumiem, šogad iesniegto projektu pieteikumu kvalitāte kopumā ir augusi, ko atzina arī projektu vērtēšanas komisija,” saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Šī konkursa prioritātes bija drošas un zaļas vides veidošana, senioru dzīves kvalitātes pilnveide, izglītības iespēju un sabiedrisko aktivitāšu veicināšana. Konkursa rezultātā tika atbalstīts lekciju un nodarbību cikls par veselīgu dzīves veidu, kokles spēles apguve, klinšu kāpšanas aktivitāšu attīstīšana, sporta laukuma izveidošana un vides apziņas veicināšana jauniešu vidū, kā arī citi projekti. Jāatzīmē, ka daļa no šī konkursa projektiem ir īpaši paredzēti senioru aktivitāšu veicināšanai. Projektus izvērtēja komisija, kuru veidoja četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji, viens vietējo mediju pārstāvis un četri CEMEX pārstāvji. Divās kārtās komisija izvērtēja 52 projektu pieteikumus, katram no projektiem piešķirot līdz 1500 eiro. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa bija 15 000 eiro.
    Sāks īstenot projektus drošas, veselīgas un zaļas dzīves vides veicināšanai
  • Noslēgusies CEMEX Iespēju fonda projektu pieteikumu iesniegšana pirmajam šī gada atklātajam konkursam Saldus un Brocēnu novados. Kopumā tika saņemti 52 pieteikumi, no kuriem 31 projektu iesniegušas nevalstiskās organizācijas, 20 – pašvaldību institūcijas un 1 – reliģiska organizācija. Kopējais pieteikumos lūgtais atbalsts ir ap 65 000 eiro. „Atšķirībā no iepriekšējiem konkursiem šogad pirmo reizi projektu pieteikumus bija iespējams iesniegt arī elektroniskā veidā, ko bija izmantojusi jau viena ceturtā daļa projektu iesniedzēju. Lielais iesniegto projektu pieteikumu skaits un kopējā pieprasītā atbalsta summa ir apliecinājums Saldus un Brocēnu novadu iedzīvotāju apņēmībai īstenot visdažādākās idejas. Šoreiz visvairāk projektu pieteikumu saņemti drošas un veselīgas dzīves vides veidošanas, kā arī vides sakopšanas un aizsardzības prioritātēm,” stāsta Ilga Ķuze, CEMEX Iespēju fonda vadītāja.
    Iespēju fonds saņēmis 52 projektu pieteikumus drošas un zaļas dzīves vides veicināšanai
  • SIA CEMEX piegādājis Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas celtniecībai 100 000 tonnu transportbetona, kas pārsniedz 90% no kopumā šajā projektā izmantotā betona. Uzņēmums piegādājis ne tikai standarta kvalitātes betonu bibliotēkas pamatiem un ēkas konstrukciju būvniecībai, bet arī īpašu arhitektonisko betonu, kas kā dizaina elements izmantots bibliotēkas iekštelpu un fasādes apdarē, tādējādi izceļot projekta autoru iecerēto bibliotēkas mūsdienīgo arhitektūru. Bibliotēkas celtniecībai piegādātā CEMEX transportbetona kopējais apjoms ir vairāk nekā 41 000 m3. Salīdzinājumam, ja vienu aiz otras novietotu visas betona mašīnas, kas izmantotas piegādēm, veidotos mašīnu rinda 52 kilometru garumā, kas ir pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Siguldai."Esam gandarīti, ka mūsu uzņēmums piedalījās šīs apjomīgās un Latvijas valstij nozīmīgās ēkas būvniecībā, nodrošinot augstas kvalitātes betonu un piedāvājot īpašu risinājumu betona piegādāšanai grūti sasniedzamās objekta vietās.
  • Sākusies pieteikšanās finansējumam CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu pieteikumu konkursā Saldus un Brocēnu novados, kura prioritāte ir droša un veselīga dzīves vide, vides sakopšanas, aizsardzības un saglabāšanas aktivitātes, senioru dzīves kvalitātes pilnveide, kā arī izglītības iespēju un sabiedrisko aktivitāšu veicināšana kultūras, sporta un sociālo jautājumu jomās.
    CEMEX Iespēju fonds atbalstīs drošu un zaļu dzīves vidi
  • CEMEX, viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā, pērn kāpinājis apgrozījumu Latvijā par 12 %, sasniedzot 60 miljonu latu lielu neto apgrozījumu. SIA CEMEX bruto peļņa 2012. gadā bija 13,8 miljoni latu — tas ir par 26 % vairāk nekā 2011. gadā, kad tā sasniedza 10,9 miljonus latu.
    CEMEX apgrozījums 2012. gadā pieaudzis līdz 60 miljoniem latu
  • CEMEX noslēdzis līgumu par īpaši izturīga betona piegādi starptautiskajai lidostai "Rīga". CEMEX materiāli atzīti par piemērotākajiem lidostas infrastruktūras lielajām slodzēm, pretapledošanas reaģentu iedarbībai un citiem nelabvēlīgiem faktoriem. SIA CEMEX projektam nodrošinās vairāk nekā 80 000 m3 betona.
    CEMEX materiāli- piemērotākie lidostas "Rīga" infrastruktūras slodzēm
  • CEMEX, noslēdzot vairāku gadu sagatavošanās, vietējas un ārvalstu apmācību programmas procesu, ir sertificējis cementa un hidrauliskās ceļu saistvielas ražošanu un pārdošanu atbilstoši ISO 9001:2009, ISO 14001:2005 un OHSAS 18001:2007 standartiem. Uzņēmumā ir ieviestas kvalitātes, vides un darba drošības integrētās vadības sistēmas. Turpmāk uzņēmumā būs atsevišķs amats integrēto vadības sistēmu koordinēšanai, bet 11 darbinieki ieguvuši iekšējā audita sertifikātus.
    CEMEX sertificējis darba drošības vides un kvalitātes vadības sistēmas
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |