• Liepājas ostā ekspluatācijā nodota CEMEX cementa termināla pirmā kārta – importa termināls. Projekts top sadarbībā ar Liepājas ostas kompāniju AS ''Liepājas osta LM'' un ir daļa no CEMEX terminālu tīkla. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 9,7 miljonus eiro, no kuriem CEMEX investējis 7,2 miljonus eiro. Cementa termināļa būvniecību Liepājas ostas 14.piestātnē tika uzsākta pagājušā gada novembrī. Baltijā modernākais cementa termināls ir pilnībā automatizēts, nodrošinot precīzu darbu un datorizētu procesu kontroli. Tas aprīkots ar pneimatisko izkraušanas un iekraušanas sistēmu, kas garantē klusu, tīru, videi un cilvēkiem drošu pārkraušanas darbu. Terminālā darbosies divi silosi ar 6500 tonnu ietilpību katrā. Termināla pārkraušanas jauda sasniedz 250 tonnas cementa stundā. "CEMEX ir līderis cementa ražošanā pasaulē, tāpēc arī tehnoloģijas ir atbilstoša līmeņa – augsti efektīvas un videi draudzīgas. To apliecināja testa izkraušanas darbi - visas iekārtas darbojās nevainojami. Pārbaudes vainagojās ar Liepājas reģionālās vides pārvaldes izdotu B kategorijas atļauju darbības uzsākšanai. Tā ļauj veikt pārkraušanas darbus nākamo piecu gadu garumā, " saka CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš.
    Ekspluatācijā nodota Baltijā modernākā CEMEX cementa termināla 1.kārta
  • CEMEX globālā kompānija nodos šķīrējtiesai (International Center for Settlement of Investment Disputes) sūdzību saistībā ar Venecuēlas valdības veikto vērtību konfiskāciju, kā rezultātā tiek atņemtas CEMEX Venecuēla uzņēmuma īpašumtiesības un uzsākta mantas atsavināšana. CEMEX pārstāvji uzskata, ka konfiskācija un tai sekojošais atsavināšanas process ir neiedomājams pārkāpums konstitūcijai, atsavināšanas likumam, kā arī citiem Venecuēlas likumdošanā norādītajiem punktiem. CEMEX uzskata, ka Venecuēlas valdības rīcība ir apliecinājums cieņas trūkumam pret starptautisko likumdošanu un līgumiem, kas saistīti ar abpusēju aizsardzību investīcijām, kas aizliedz tiesību un īpašumu atsavināšanu, ja nav panākta taisnīga vienošanās par piemērotu kompensāciju un saskaņota atsavināšanas procedūra. CEMEX vienmēr ir respektējis uz likumu balstītus neatkarīgus lēmumus, kā arī likumīgo pārvaldes sistēmu, kas darbojas valstīs, kur CEMEX ir pārstāvēts, tomēr CEMEX ir arī saistības pret akcionāriem, kas liek aizstāvēt ar biznesu saistītas intereses. Pēc rūpīgas analīzes, CEMEX izdarīja secinājumu, ka Venecuēlas valdības piedāvātais kompensācijas apjoms nacionalizācijas ietvaros nav pieņemams. Piedāvātais apjoms – 650 miljoni ASV dolāru ir neatbilstošs CEMEX Venecuēla vērtībai.
    CEMEX noraida Venecuālas valdības piedāvāto kompensāciju par uzņēmuma nacionalizēšanu
  • Latvijā lielākais industriālais investīciju objekts – jaunā CEMEX cementa rūpnīca Brocēnos nodrošinās vietējo rajonu iedzīvotājiem 100 jaunas darba vietas papildus esošajām darba vietām Brocēnu cementa rūpnīcā. Jaunās rūpnīcas apkalpošanai nepieciešami papildus 100 administratīvo un tehnisko profesiju pārstāvji, tai skaitā inženieri, elektriķi, atslēdznieki, buldozera operatori, autoiekrāvēja vadītāji, tilta celtņa operatori, frontālā iekrāvēja vadītāji un ekskavatora operatori. CEMEX izvērsis plašu darbinieku piesaistīšanas kampaņu Brocēnos, kā arī sadarbojas ar Saldus nodarbinātības aģentūru vakanču piedāvāšanā darba meklētājiem visā Saldus rajonā. Jauno darbinieku apmācība notiks līdztekus esošo darbinieku sagatavošanai mūsdienu prasībām atbilstošu tehnoloģisko procesu veikšanai jaunajā rūpnīcā. Piedāvājot pārkvalifikāciju un apmācības, CEMEX aicina darbā arī cilvēkus, kuriem šobrīd nav pietiekamas vai atbilstošas profesionālās iemaņas. Apmācībās tiks izmantoti ražošanas procesa simulatori, ārvalstu speciālistu pieredze. Tāpat darbinieki dosies pieredzes apmaiņas braucienos uz līdzīgām CEMEX rūpnīcām ārvalstīs.
    CEMEX jaunā rūpnīca nodrošinās papildu 100 darba vietas
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |