• CEMEX Iespēju fonda komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, lēmusi šī gada pirmajā projektu konkursā piešķirt finansējumu 14 izglītības projektu realizēšanai Saldus rajonā. Projektu īstenošanas termiņš ir no šī gada 1.maija līdz 31.oktobrim. CEMEX Iespēju fonds uz šo konkursu bija saņēmis rekordlielu projektu pieteikumu skaitu – 54.
    CEMEX Iespēju fonds atbalsta 14 izglītības projektu īstenošanu
  • Nodibinājums CEMEX Iespēju fonds saņēmis 54 projektu pieteikumus uz 2009. gada 2.martā izsludināto projektu konkursu. Līdz 30.aprīlim tos izvērtēs projektu vērtēšanas komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, lemjot, kuriem no projektu pieteicējiem piešķirt konkursam atvēlētos līdzekļus. Projektu īstenošanas termiņš ir no š.g. gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Uz šo projektu konkursu ir saņemts rekordliels projektu pieteikumu skaits - 54, 2008.gadā uz diviem izsludinātajiem atklātajiem projektu pieteikumu konkursiem kopā tika iesniegti 52 projektu pieteikumi. Šī konkursa prioritātes ir projekti vides izglītības, aizsardzības un sakopšanas jomā un projekti, kas veicina daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas un radošas izpausmes. Fonda atbalstu saņēmušie projekti tiks publicēti CEMEX mājas lapā www.cemex.lv, Saldus rajona mājas lapā www.saldus.lv un www.salduspilseta.lv. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas četri sabiedrības pārstāvji un trīs uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis rekordlielu skaitu pieteikumu realizēšanai
  • Pabeigti gandrīz visi būvniecības, montāžas un aprīkojuma uzstādīšanas darbi jaunajā CEMEX cementa rūpnīcā Brocēnos un sākta rūpnīcas aprīkojuma testēšana. Rūpnīca testa režīmā darbu sāks šā gada otrajā ceturksnī, stāsta rūpnīcas vadītājs Uve Lubjūns. Februārī noslēgusies izejmateriālu glabāšanas noliktavas, kalcinācijas kompleksa, māla žāvētāja un vadības ēkas būvniecība. Uzsākta cementa ražotnes kontroles sistēmas testēšana. Projektā kopumā nodarbināti 557 cilvēki, no kuriem aptuveni 60% veic iekārtu un konstrukciju montāžu un 30% veic elektrosadales sistēmas un aprīkojumu uzstādīšanu. "Jaunās cementa rūpnīcas izveide ir ļoti apjomīgs projekts, kas sastāv ne tikai no faktiskās rūpnīcas uzbūvēšanas, bet arī darbības uzsākšanai nepieciešamo procedūru un atļauju saņemšanas. Projekta komanda ir smagi strādājusi divus gadus, un varu teikt, ka esam finiša taisnē - uzsākta rūpnīcas iekārtu testēšana un izsniegtas nepieciešamās atļaujas ražošanas uzsākšanai," uzsvēra Lubjūns. Pēc viņa teiktā, šis ir stresa pilns laiks arī CEMEX esošās rūpnīcas darbiniekiem, jo apmācības drīz beigsies un sāksies reālais darbs ar jaunajām tehnoloģijām un iekārtām.
    CEMEX uzsāk jaunās rūpnīcas testēšanu
  • 2009. gada 2.martā CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu ar mērķi veicināt Brocēnu un Saldus rajona iedzīvotāju daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas un vides izglītības iespējas. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz 30.martam. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos par atbalstītajiem konkursiem līdz 30.aprīlim. Projektu īstenošanas termiņš ir no š.g. gada 1.maija līdz 31.oktobrim. „Projektu īstenošana iekrīt vasarā un nevienam nav noslēpums, cik problemātiski vasarā ir atrast iespējas bērnu un jauniešu nodarbinātībai, tāpēc šī konkursa prioritātes ir izglītojoši projekti vides izglītības, aizsardzības un sakopšanas jomā un projekti, kas veicina daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas un radošas izpausmes bērniem un jauniešiem. Strādājot kopā mums izdosies paveikt kaut ko labu un paliekošu, kas atvieglotu un pilnveidotu Saldus rajona iedzīvotāju dzīvi,” stāsta Ilga Ķuze, CEMEX Iespēju fonda Brocēniem un Saldus rajonam vadītāja. Projektu pieteikumu var iesniegt biedrības un nodibinājumi, reliģiskas organizācijas, kā arī Saldus rajona pašvaldību iestādes.
    CEMEX Iespēju fonds izsludina izglītojošu projektu konkursu Saldus rajona iedzīvotājiem
  • CEMEX paplašinājis darbību Latvijas betona izstrādājumu tirgū un atvēris betona ražotni Daugavpilī. Ražotnes kapacitāte sasniedz 40 kubikmetru stundā un nodrošina CEMEX plašāku ģeogrāfisku segumu Latgalē ar potenciālu apkalpot Lietuvas ziemeļaustrumu rajona betona tirgu. Vēsturiski Daugavpilī bijusi betona ražotne. 2005. gadā CEMEX uzsāka darbību Latvijā, un 2006. gadā ražotne tika pārvietota uz galvaspilsētu, lai apmierinātu strauji pieaugošo pieprasījumu. 2008.gadā pēc jaunu ražotņu uzstādīšanas Rīgā un vadoties pēc prognozēm par izmaiņām tirgū, CEMEX nolēma ražotni Daugavpilī atjaunot. Šā gada janvārī rūpnīca nodota ekspluatācijā. „Šajos laikos panākumi ir atkarīgi no spējas rast inovatīvus un ekonomiski pamatotus risinājumus, kas ļautu saražot augstas kvalitātes produkciju un piedāvāt individuālu servisu katram klientam. Latvijā darbību esam sākuši ar mērķi darboties ilgtermiņā ar stratēģiju, veidot savas ražotnes blakus patēriņa tirgiem.
    CEMEX atsāk darbību transportbetona ražotnē Daugavpilī
  • CEMEX Latvija betona ražošanas direktors Alehandro Kaisedo (Alejandro Caicedo) stāsta mums par jaunumiem no Madonas: „CEMEX nepārtraukti meklē iespējas nostiprināt savas pozīcijas būvniecības industrijā kā iecienītākajam piegādātājam un partnerim. Līdz ar to papildus mūsu cementa un transportbetona biznesam Latvijā, tika pieņemts lēmums iesaistīties arī inerto materiālu biznesā, tādējādi nodrošinot mūsu klientiem laicīgu materiāla piegādi, kā arī nodrošinot augstākās kvalitātes standarta produktus (smilti, šķembas), kas nepieciešami, lai ražotu betonu, transportbetonu, asfaltu, kā arī, kas nepieciešami ceļu būvniecībā. Pēc kārtīgas dažādu iespējamo risinājumu analīzes, lai atrastu vietu, kur novietot karjeru Latvijā, mēs atradām Madonas reģionā pieejamu lieliskas kvalitātes teritoriju, kas nodrošina pietiekošas inerto materiālu rezerves. Pie kam, šajā teritorijā tika novērots augsts potenciāls inerto materiālu tirgum. Karjera izveidošana un attīstība aizņēma aptuveni gadu un kopš šī gada septembra tiek ražota produkcija, izmantojot jaunu un modernu apstrādes tehniku, kuras kapacitāte sasniedz 340 tonnas stundā, kas ir pietiekoši, lai apgādātu vietējo tirgu, kā arī CEMEX betona ražotnes Rīgā, Daugavpilī un Brocēnos.
    CEMEX atklāj Madonā modernu transportbetona ražotnes un karjera kompleksu
  • Globālā celtniecības materiālu kompānija CEMEX Meksikā plaši izmantos vēja enerģiju. Spāņu kompānijas ACCIONA veidotais vēja enerģijas parks EURUS ar 250 megavatu jaudu būs viens no lielākajiem pasaulē un nodrošinās ceturto daļu no CEMEX enerģijas patēriņa Meksikā. Ir pabeigts šī parka veidošanas pirmais posms. ACCIONA kopējas investīcijas sasniegs 427 miljonus eiro. Pāreja uz vēja enerģiju ir ievērojams solis kompānijas CEMEX centienos nodrošināt ilgtspējīgu attīstību. Vēja parks atrodas Jukitānā, Meksikas dienvidu štatā Oaksakā un aizņem 2500 hektāru platību. Papildus ACCIONA investīcijām, 60 miljoni ASV dolāru ieguldūti infrastruktūras attīstībā, kas nepieciešama enerģijas pārvadei un sadalei. 75% šo investīciju nodrošina CEMEX. Šī vēja parka saražotā enerģija spētu nodrošināt enerģiju pilsētai ar pusmiljonu iedzīvotāju, un samazinot CO2 izmešus tajā par aptuveni 25%. Parka pirmā daļa sāks darboties jau 2009. gada pirmajā ceturksnī un pilnībā tas tiks pabeigts līdz gada beigām. Pašlaik ir uzstadītas 25 no 167 paredzētajām turbīnām, katra ar 1,5 megavatu jaudu.
    CEMEX plaši izmantos vēja enerģiju
  • CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcas produkcijas eksports 2008. gada laikā konsekventi audzis. Gada nogalē eksporta pieaugums sasniedzis trīskāršu apjomu, salīdzinot ar 2007.gada attiecīgo laika posmu. Nozīmīgākā CEMEX produkcijas eksporta valsts šobrīd ir Krievija, produkcija tiek eksportēti arī uz Baltijas valstīm un Baltkrieviju. „30% no pagājušā gadā saražotās produkcijas esam eksportējuši. Lai Latvijas ražotājs spētu piedāvāt eksportam konkurētspējīgu cenu, ļoti liela nozīme ir piemērotas loģistikas sistēmas izveidei. Patlaban produkciju klientiem piegādājam ar autotransportu vai pa dzelzceļu. Cementa transportēšanai uz Krieviju papildus esam iegādājušies 86 specializētus vagonus cementa pārvadāšanai. Eksportu plānojam paplašināt arī ziemeļvalstu virzienā. Līdz ar ražošanas uzsākšanu jaunajā rūpnīcā un jaunā cementa eksporta termināla otrās kārtas nodošanu Liepājas ostā, veiksim piegādes uz Somiju pa jūras ceļiem,” stāsta CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš. Jaunā CEMEX Brocēnu cementa rūpnīca ekspluatācijā tiks nodota šā gada pavasarī. Līdz ar tās darba uzsākšanu, CEMEX ražošanas jauda palielināsies līdz trīs reizēm, sasniedzot 1,6 miljoni tonnu cementa gadā. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 245 miljonus eiro.
    CEMEX pērn trīs reizes palielinājis eksporta apjomu
  • Par cementa ražošanas uzņēmuma CEMEX valdes locekli kļuvis Uve Lubjūns, nomainot šajā amatā Luisu Marselo Romanu Gonzalezu. Valdes locekļu rotācija tādā globālā uzņēmumā kā CEMEX ir ierasta prakse. Tādējādi uzņēmums nodrošina to, ka labākā pieredze un kvalifikācijas tiek dalītas starp dažādām valstīm, kur darbojas CEMEX un inovatīvas idejas tiek ieviestas uzņēmuma darbībā. Gonzalezs Latvijā ir pavadījis trīs veiksmīgus gadus, kuru laikā ir uzlabota un attīstīta uzņēmuma darbība, un tagad dosies strādāt uz citu valsti, kur darbojas CEMEX, lai dalītos savā pieredzē un zināšanās, pastāstīja uzņēmumā. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā. CEMEX ražo un izplata augstas kvalitātes produkciju un nodrošina uzticamu servisu vairāk nekā 50 pasaules valstīs. 2005.gadā, iegādājoties starptautisko celtniecības materiālu piegādātāju uzņēmumu "RMC Group o.l.c.", CEMEX kļuva par cementa ražotnes Brocēnos īpašnieku. Pašlaik blakus esošai rūpnīcai tiek būvēta jauna cementa rūpnīca, izbūvēti pievedceļi, rekonstruēta esošā un veidota jauna dzelzceļa infrastruktūra produkcijas nogādāšanai līdz Liepājas ostai.
    Veiktas izmaiņas CEMEX vadībā
  • CEMEX Iespēju fonds ceturtajā projektu konkursā piešķīris finansējumu 11 izglītības projektu realizēšanai Saldus rajonā. Atbilstoši konkursa nolikumam, atbalstīti projekti, kas veicina eksakto un dabas zinību apguvi un popularizē interesi par tehniskajām profesijām jauniešu vidū. CEMEX Iespēju fonds atbalstījis Jaunauces pamatskolas projektu "Jaunauces pamatskolas dabas zinātņu pasākumu cikls "Ķēdes reakcija"", Druvas vidusskolas projektu "Kurzemes jauno programmētāju skolas ziemas sesija", Ezeres vidusskolas projektu "Saistoša "Sarežģīto zinātņu" izpratne", biedrības "Gaismas pusē" projektu "Mācies darot!", biedrības “Drošas dzīves vides attīstības biedrība “Oāze"" projektu "Es - vesels dabā", Cieceres internāta pamatskolas projektu "Pie dabas – dabā", Brocēnu novada Blīdenes pamatskolas projektu "Skaties, vēro, mācies!", Rubas pamatskolas projektu "Praktiska gudrība labai dzīvei", biedrības "Mantinieki" projektu "Tuvāk dabai", Saldus pilsētas 2.vidusskolas projektu "Matemātikas kabinetu pilnveidošana Saldus pilsētas 2.vidusskolā" un Lauku Jaunatnes Muzikālās Attīstības un Izglītības Biedrības projektu "Nezinīšu ceļojums skaņu un gaismas pasaulē". Projekti tiks īstenoti līdz 2009.gada 31.maijam. Projektu konkursam kopumā tika iesniegti 20 pieteikumi.
    CEMEX Iespēju fonds atbalsta 11 izglītības projektu īstenošanu