• Latvijā uzrādītie ilgtspējīgas darbības rezultāti pārsniedz vidējos rezultātus pasaulē, liecina CEMEX Ilgtspējīgas attīstības ziņojums. Tas bijis iespējams, samazinot kopējo enerģijas patēriņu, palielinot alternatīvo izejmateriālu un kurināmo izmantošanu un investējot modernāko iekārtu ieviešanai ražošanā. "Pagājušā gadā esam investējuši 100 tūkstošus eiro jaunu telpu izbūvei alternatīvo kurināmo apstrādei, šobrīd efektīvāko filtru uzstādīšanai cementa dzirnavās un nepārtrauktas emisiju monitoringa sistēmas ieviešanai esošajā Brocēnu cementa rūpnīcā. Kopējās projekta investīcijas sasniedz 600 tūkstošus eiro. Tas ļāvis samazināt putekļu emisiju līdz pat 99%. Līdz ar ekokurināmā ieviešanu, jau šogad esam palielinājuši alternatīvo kurināmo proporciju līdz 19.3%. Fosilā kurināmā daudzuma ļāvusi samazināt CO2 emisijas. Šobrīd rit sarunas ar vietējiem latviešu uzņēmējiem par biomasas un ekokurināmā piegādi Eiropā modernākajai jaunajai CEMEX cementa rūpnīcai, jo atbalstam arvien lielāku alternatīvā kurināmā, īpaši biomasas, apjoma izmantošanu ražošanā.
    CEMEX investē vides saglabāšanā un samazina emisijas
  • CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu, lai veicinātu un popularizētu ģeogrāfijas un vides zinību apguvi, rosinot interesi skolēniem par mācību priekšmetiem. CEMEX Iespēju fonda prioritātes vienmēr ir bijušas izglītība un vides aizsardzība. Šovasar vēlamies popularizēt vides zinātnes, ļaujot izglītības iestādēm pretendēt uz finansējumu gan mācību līdzekļu un inventāra iegādei vai atjaunošanai, gan telpu remontam. Profesionāli skolotāji, zinātkāri bērni un mūsdienīgi aprīkotas mācību klases ir mūsdienīgas apmācības panākumu atslēga,” uzskata CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz šā gada 3.jūlijam. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos par atbalstītajiem konkursiem līdz 20.jūlijam. Projektu īstenošanas termiņš ir no šā gada 22.jūlija līdz 2009.gada 31.decembrim. Informatīvs seminārs potenciālajiem iesniedzējiem notiks 15.jūnijā, plkst.14.00, Saldus rajona Izglītības pārvaldes 2.stāva apspriežu zālē. Projektu pieteikumu var iesniegt Saldus rajona, tai skaitā, Brocēnu novada izglītības iestādes.
    CEMEX Iespēju fonds popularizē ģeogrāfijas un vides zinību apguvi
  • CEMEX noslēdzis vienošanos ar Barg Laboratorium (Vācija) filiāli Latvijā, kas ar mobilas laboratorijas palīdzību ļaus veikt transportbetona analīzes betona iestrādes laikā tieši objektā. Tas ļaus klientiem ieteikt precīzu transportbetona apkopi pēc tā iestrādes, lai nodrošinātu tā ilglaicīgu kvalitāti. Sadarbības līgums paredz transportbetona neatkarīgas kvalitātes pārbaudes CEMEX betona ražotnēs, tā stiprinot CEMEX kā profesionālākā transportbetona ražotāja reputāciju. Latvijā kvalitātes pārbaudes parasti veic iekšējās kvalitātes kontroles nodaļas. Savukārt, pasaulē uzņēmumi arvien biežāk, papildus iekšējai kontrolei, aicina ārējos neatkarīgos speciālistus, kuru kompetence un pieredze darbā ar atšķirīgiem uzņēmumiem ļauj izstrādāt ieteikumus standarta produktu kvalitātes nodrošināšanai, gan kalpo par pamatu jaunu recepšu un inovatīvu risinājumu izstrādei, lai piedāvātu klientiem piemērotākos risinājumus,” saka CEMEX betona un inerto materiālu nodaļas direktors Alehandro Kaisedo. Patlaban CEMEX Latvijā ir izveidojis piecas betona ražotnes - viena Latgalē Daugavpilī, viena Kurzemē Brocēnos, divas Rīgā un viena Vidzemē Sauleskalnā. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā un nodrošina uzticamu servisu vairāk kā 50 pasaules valstīs.
    CEMEX nodrošinās betona kvalitātes kontroli arī būvobjektos
  • CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu konkursā, kas tika izsludināts šā gada 10.jūnijā, iesniegti 11 projektu pieteikumi ar mērķi veicināt un popularizēt ģeogrāfijas un vides zinību apguvi, rosinot skolēnos interesi par mācību priekšmetiem. Līdz 20.jūlijam tos izvērtēs komisija, kuru veido CEMEX un Saldus rajona iedzīvotāju pārstāvji, un lems par finansējuma piešķiršanu. Fonda atbalstu saņēmušie projekti tiks publicēti Saldus rajona mājas lapā www.saldus.lv un www.salduspilseta.lv šā gada 20. jūlijā. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas 4 sabiedrības pārstāvji un 3 uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007. gada maijā ir realizēti jau 5 konkursi un atbalstīts 71 projekts, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis 11 pieteikumus ģeogrāfijas un vides zinību popularizēšanai
  • CEMEX paplašinājis savu eksporta tirdzniecības tīklu, palielinot eksporta apjomus uz esošajiem tirgiem Krievijā un Baltijas valstīs, un uzsākot tirdzniecību Skandināvijā „Cementa eksports ir viens no mūsu uzņēmuma stratēģiski svarīgiem virzieniem. Mēs plānojam palielināt eksportu līdz 50% no saražotās produkcijas. Mēs esam pārliecināti, ka, ņemot vērā esošos smagos apstākļus ekonomikā, eksports ir viens no risinājumiem latviešu uzņēmumu darbības saglabāšanai. Konkurētspējas palielināšanai ilgtermiņā esam investējuši ievērojamus līdzekļus jaunas infrastruktūras izveidē - uzbūvējām cementa importa-eksporta termināli Liepājā, iegādājāmies jaunus dzelzceļa vagonus, modernizējām esošos infrastruktūras objektus, piemēram, dzelzceļu gan vecajā, gan jaunajā cementa ražotnē, kura uzsāks darbu šogad un ļaus līdz pat trīs reizēm palielināt ražošanas apjomu. Eksporta apjoma pieaugums ievērojami palielinās arī vēl vairāk palielinot nodokļu ienākumus Latvijas valsts budžetā,” saka CEMEX Stratēģiskās plānošanas un integrēto funkciju koordinēšanas direktors Mihails Mazurkevičs. Pašlaik CEMEX lielākais eksporta tirgus ir Sanktpēterburgas un Krievijas ziemeļrietumu apgabali. Lai stiprinātu pozīcijas un nodrošinātu cementa pārdošanu bez starpniekiem, CEMEX šajā reģionā ir izveidojis jaunu pārstāvniecību.
    CEMEX palielina eksporta apjomus Baltijas valstīs, Krievijā un Skandināvijā
    CEMEX palielina eksporta apjomus Baltijas valstīs, Krievijā un Skandināvijā
  • CEMEX Iespēju fonda komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, lēmusi šī gada pirmajā projektu konkursā piešķirt finansējumu 14 izglītības projektu realizēšanai Saldus rajonā. Projektu īstenošanas termiņš ir no šī gada 1.maija līdz 31.oktobrim. CEMEX Iespēju fonds uz šo konkursu bija saņēmis rekordlielu projektu pieteikumu skaitu – 54.
    CEMEX Iespēju fonds atbalsta 14 izglītības projektu īstenošanu
  • Nodibinājums CEMEX Iespēju fonds saņēmis 54 projektu pieteikumus uz 2009. gada 2.martā izsludināto projektu konkursu. Līdz 30.aprīlim tos izvērtēs projektu vērtēšanas komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, lemjot, kuriem no projektu pieteicējiem piešķirt konkursam atvēlētos līdzekļus. Projektu īstenošanas termiņš ir no š.g. gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Uz šo projektu konkursu ir saņemts rekordliels projektu pieteikumu skaits - 54, 2008.gadā uz diviem izsludinātajiem atklātajiem projektu pieteikumu konkursiem kopā tika iesniegti 52 projektu pieteikumi. Šī konkursa prioritātes ir projekti vides izglītības, aizsardzības un sakopšanas jomā un projekti, kas veicina daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas un radošas izpausmes. Fonda atbalstu saņēmušie projekti tiks publicēti CEMEX mājas lapā www.cemex.lv, Saldus rajona mājas lapā www.saldus.lv un www.salduspilseta.lv. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas četri sabiedrības pārstāvji un trīs uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis rekordlielu skaitu pieteikumu realizēšanai
  • Pabeigti gandrīz visi būvniecības, montāžas un aprīkojuma uzstādīšanas darbi jaunajā CEMEX cementa rūpnīcā Brocēnos un sākta rūpnīcas aprīkojuma testēšana. Rūpnīca testa režīmā darbu sāks šā gada otrajā ceturksnī, stāsta rūpnīcas vadītājs Uve Lubjūns. Februārī noslēgusies izejmateriālu glabāšanas noliktavas, kalcinācijas kompleksa, māla žāvētāja un vadības ēkas būvniecība. Uzsākta cementa ražotnes kontroles sistēmas testēšana. Projektā kopumā nodarbināti 557 cilvēki, no kuriem aptuveni 60% veic iekārtu un konstrukciju montāžu un 30% veic elektrosadales sistēmas un aprīkojumu uzstādīšanu. "Jaunās cementa rūpnīcas izveide ir ļoti apjomīgs projekts, kas sastāv ne tikai no faktiskās rūpnīcas uzbūvēšanas, bet arī darbības uzsākšanai nepieciešamo procedūru un atļauju saņemšanas. Projekta komanda ir smagi strādājusi divus gadus, un varu teikt, ka esam finiša taisnē - uzsākta rūpnīcas iekārtu testēšana un izsniegtas nepieciešamās atļaujas ražošanas uzsākšanai," uzsvēra Lubjūns. Pēc viņa teiktā, šis ir stresa pilns laiks arī CEMEX esošās rūpnīcas darbiniekiem, jo apmācības drīz beigsies un sāksies reālais darbs ar jaunajām tehnoloģijām un iekārtām.
    CEMEX uzsāk jaunās rūpnīcas testēšanu
  • 2009. gada 2.martā CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu ar mērķi veicināt Brocēnu un Saldus rajona iedzīvotāju daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas un vides izglītības iespējas. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz 30.martam. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos par atbalstītajiem konkursiem līdz 30.aprīlim. Projektu īstenošanas termiņš ir no š.g. gada 1.maija līdz 31.oktobrim. „Projektu īstenošana iekrīt vasarā un nevienam nav noslēpums, cik problemātiski vasarā ir atrast iespējas bērnu un jauniešu nodarbinātībai, tāpēc šī konkursa prioritātes ir izglītojoši projekti vides izglītības, aizsardzības un sakopšanas jomā un projekti, kas veicina daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas un radošas izpausmes bērniem un jauniešiem. Strādājot kopā mums izdosies paveikt kaut ko labu un paliekošu, kas atvieglotu un pilnveidotu Saldus rajona iedzīvotāju dzīvi,” stāsta Ilga Ķuze, CEMEX Iespēju fonda Brocēniem un Saldus rajonam vadītāja. Projektu pieteikumu var iesniegt biedrības un nodibinājumi, reliģiskas organizācijas, kā arī Saldus rajona pašvaldību iestādes.
    CEMEX Iespēju fonds izsludina izglītojošu projektu konkursu Saldus rajona iedzīvotājiem