• Ar pirmo CEMEX kravu iekraušanu svinīgi atklāts atjaunotais Mārcienas dzelzceļa termināls, kas vienā reizē jeb astoņu stundu laikā ļauj pārkraut 2200 t materiālu. Atklāšanā piedalījās CEMEX Valdes loceklis, betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs un CEMEX Valdes loceklis, stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Renārs Griškevičs, SIA LDz Cargo Valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs, Madonas novada priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs un Mārcienas pagasta priekšsēdētāja Ināra Mālniece. Mārcienas termināla atjaunošana uzskatāma par CEMEX investīciju projekta Madonas novadā noslēgumu. Iepriekš CEMEX izveidojis smilts, grants un šķembu ieguves un apstrādes karjeru. Tā izveidē ieguldīti 5,8 miljoni eiro, bet stacijas atjaunošanā -780 000 eiro. ''CEMEX uzsācis specifisku šķembu ieguvi un apstrādi asfalta ražošanai, jo augsto kvalitātes prasību dēļ šķembas tiek pārsvarā importētas no Skandināvijas valstīm un Lietuvas. Mārcienas termināla un dzelzceļa kustības atjaunošana sniedz mums iespējas piesaistīt jaunus klientus un apgūt jaunus tirgus,'' saka CEMEX Valdes loceklis un betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs.
    CEMEX atjauno dzelzceļa kustību posmā Pļaviņas - Gulbene
  • Globālais uzņēmums CEMEX pabeidzis ārējā parāda refinansēšanas procesu. Refinansēšanas plāna ietvaros tiks pagarināts aptuveni 15 miljardu ASV dolāru sindicēto un divpusējo parādsaistību atdošanas termiņš aptuveni 75 bankām un privātiem investoriem. Par gala termiņu noteikts 2014. gada februāris. Gala vienošanās ir noslēgta un visi nosacījumi ir pilnībā izpildīti. Refinansēšanas plāna būtiskākie nosacījumi ietver šādu informāciju: parādsaistību termiņi pagarināti līdz 2014.
    CEMEX veiksmīgi pabeidzis apjomīgo refinansēšanu
  • CEMEX uzsācis abpusēji izdevīgu sadarbību ar Latvijas lauksaimniekiem, par simbolisku samaksu zemniekiem atdodot augsnes kaļķošanai ideāli piemērotos klinkera putekļus. "Jaunajā CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcā testējam cementa izejvielas - klinkera ražošanu. Process ir ļoti atšķirīgs no iepriekšējā rūpnīcā izmantotā un jaudīgās attīrīšanas iekārtas ļauj savākt visus klinkera putekļus, kas rodas ražošanas procesā. Tie, galvenokārt, sastāv no kalcija, tādēļ ideāli piemēroti augsnes kaļķošanai. Tā sanāk gan lauksaimniekiem, gan mums finansiāli izdevīgs darījums," saka CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš. "Man augsni nākas kaļķot katru gadu. Šis piedāvājums bija ļoti izdevīgs, jo 180 t izmaksāja vien transporta izdevumus. Tagad jau viss ir zemē iestrādāts, aparts, rezultātu varēs redzēt nākamgad. Domāju, ka tam jābūt labam, jo sastāvā ir tas, kas zemei vajadzīgs," saka Limbažu novada lauksaimnieks Ēriks Kreitūzis. CEMEX aicina jebkuru interesentu sazināties ar CEMEX rūpnīcas Brocēnos pārdošanas departamentu, lai pasūtītu kaļķošanas materiālu. Mēslošanas materiāla samaksa ir simboliska - 1 lats par tonnu plus piegādes izdevumi.
    CEMEX un lauksaimnieki uzsāk savstarpēji izdevīgu sadarbību
  • Par cementa, betona un inerto materiālu ražotāja CEMEX valdes locekļiem iecelti betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs un stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Renārs Griškevičs. Jānis Freibergs (dzimis 1953.gadā) iepriekš bijis SIA Rudus valdes priekšsēdētājs. Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis maģistra grādu inženierzinātnē un maģistra grādu inženierekonomikā. Renārs Griškevičs (dzimis 1980.gadā) iepriekš strādājis CEMEX par stratēģiskās plānošanas finanšu analītiķi, vēlāk par loģistikas departamenta vadītāju. Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvis bakalaura grādu starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās un maģistra grādu Eiropas studijās. CEMEX novērtē ieguldījumu, ko uzņēmuma attīstībā snieguši iepriekš valdē strādājošie Alehandro Kaisedo (Alejandro Caicedo) un Mihails Mazurkevičs (Michal Mazurkiewicz), kas, atbilstoši uzņēmuma praksei, turpinās darbu uzņēmumos Spānijā un Polijā, tā nodrošinot informācijas un pieredzes apmaiņu. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā un nodrošina uzticamu servisu vairāk nekā 50 pasaules valstīs. Latvijā CEMEX sācis darbu 2005.gadā. 2007.gadā sākta jaunas cementa rūpnīcas būvniecība Brocēnos.
    CEMEX valdē veiktas izmaiņas
  • CEMEX Iespēju fonds sestajā atklātajā projektu pieteikumu konkursā piešķīris finansējumu Druvas vidusskolai projektam "Jura Levica ģeogrāfijas kabinets Druvā". Projekta ietvaros tiks pilnībā atjaunots un aprīkots kabinets, veidota sistematizētās iežu un minerālu kolekcijas prezentācija un organizēts pirmais erudīcijas konkurss vidusskolēniem „Vai tu gribi būt ģeogrāfs?”. Projekts, kas paredz ģeogrāfijas apguvi mūsdienīgā vidē, ieguvis visaugstāko novērtējumu no visiem komisijas locekļiem. Projektu vērtēšanas komisiju veido Saldus rajona iedzīvotāju pārstāvji un CEMEX pārstāvji. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas 4 sabiedrības pārstāvji un 3 uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007. gada maijā ir realizēti jau 5 konkursi un atbalstīts 71 projekts, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā.
    CEMEX Iespēju fonda rīkotajā konkursā atbalsta projektu par moderna ģeogrāfijas kabineta izveidi
  • CEMEX un "Sakret" sadarbība paredz Brocēnu cementa rūpnīcā ražoto cementu fasēt "Sakret" rūpnīcā Igaunijā un tālāk to pārdot Igaunijas patērētājiem. ""Sakret" ir uzņēmums, kas pēdējos gados uzrādījis stabilu izaugsmi un kas iemantojis uzticama partnera reputāciju ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Līdz šim esam sadarbojušies, piegādājot cementu "Sakret" sauso būvmateriālu maisījumu ražošanai gan Latvijā, gan Igaunijā, bet šodien esam spēruši kvalitatīvi jaunu soli, kas ļauj, izmantojot abu uzņēmumu jaudas, būt vēl efektīvākiem," norāda CEMEX valdes loceklis Māris Gruzniņš. "Esam kļuvuši vēl pievilcīgāki Igaunijas klientiem, jo tagad vienuviet var iegādāties gan sausos būvmateriālus, gan cementu. Turklāt mūsu Igaunijas ražotne ir dabūjusi papildu noslogojumu," atzīst "Sakret" direktors Andris Vanags, uzsverot, ka kooperācija sekmēs gan "Sakret" produkcijas realizāciju Igaunijā, gan ļaus paaugstināt iepakotā cementa apjoma tirdzniecību Igaunijā. Igaunijas cementa tirgus ir strukturāli līdzīgs Latvijas tirgum, kuru lielāko patēriņa daļu veido transportbetona, dzelzsbetona, dažādu elementu un bruģakmens ražotāji. Kopīgais CEMEX un "Sakret" projekts pretendē uz mazo celtniecības firmu un privātpersonu Igaunijas cementa patēriņu.
    CEMEX un "Sakret" sāk kopīgi iekarot Igaunijas fasētā cementa un sauso maisījumu tirgu
  • Latvijā uzrādītie ilgtspējīgas darbības rezultāti pārsniedz vidējos rezultātus pasaulē, liecina CEMEX Ilgtspējīgas attīstības ziņojums. Tas bijis iespējams, samazinot kopējo enerģijas patēriņu, palielinot alternatīvo izejmateriālu un kurināmo izmantošanu un investējot modernāko iekārtu ieviešanai ražošanā. "Pagājušā gadā esam investējuši 100 tūkstošus eiro jaunu telpu izbūvei alternatīvo kurināmo apstrādei, šobrīd efektīvāko filtru uzstādīšanai cementa dzirnavās un nepārtrauktas emisiju monitoringa sistēmas ieviešanai esošajā Brocēnu cementa rūpnīcā. Kopējās projekta investīcijas sasniedz 600 tūkstošus eiro. Tas ļāvis samazināt putekļu emisiju līdz pat 99%. Līdz ar ekokurināmā ieviešanu, jau šogad esam palielinājuši alternatīvo kurināmo proporciju līdz 19.3%. Fosilā kurināmā daudzuma ļāvusi samazināt CO2 emisijas. Šobrīd rit sarunas ar vietējiem latviešu uzņēmējiem par biomasas un ekokurināmā piegādi Eiropā modernākajai jaunajai CEMEX cementa rūpnīcai, jo atbalstam arvien lielāku alternatīvā kurināmā, īpaši biomasas, apjoma izmantošanu ražošanā.
    CEMEX investē vides saglabāšanā un samazina emisijas
  • CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu, lai veicinātu un popularizētu ģeogrāfijas un vides zinību apguvi, rosinot interesi skolēniem par mācību priekšmetiem. CEMEX Iespēju fonda prioritātes vienmēr ir bijušas izglītība un vides aizsardzība. Šovasar vēlamies popularizēt vides zinātnes, ļaujot izglītības iestādēm pretendēt uz finansējumu gan mācību līdzekļu un inventāra iegādei vai atjaunošanai, gan telpu remontam. Profesionāli skolotāji, zinātkāri bērni un mūsdienīgi aprīkotas mācību klases ir mūsdienīgas apmācības panākumu atslēga,” uzskata CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz šā gada 3.jūlijam. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos par atbalstītajiem konkursiem līdz 20.jūlijam. Projektu īstenošanas termiņš ir no šā gada 22.jūlija līdz 2009.gada 31.decembrim. Informatīvs seminārs potenciālajiem iesniedzējiem notiks 15.jūnijā, plkst.14.00, Saldus rajona Izglītības pārvaldes 2.stāva apspriežu zālē. Projektu pieteikumu var iesniegt Saldus rajona, tai skaitā, Brocēnu novada izglītības iestādes.
    CEMEX Iespēju fonds popularizē ģeogrāfijas un vides zinību apguvi
  • CEMEX noslēdzis vienošanos ar Barg Laboratorium (Vācija) filiāli Latvijā, kas ar mobilas laboratorijas palīdzību ļaus veikt transportbetona analīzes betona iestrādes laikā tieši objektā. Tas ļaus klientiem ieteikt precīzu transportbetona apkopi pēc tā iestrādes, lai nodrošinātu tā ilglaicīgu kvalitāti. Sadarbības līgums paredz transportbetona neatkarīgas kvalitātes pārbaudes CEMEX betona ražotnēs, tā stiprinot CEMEX kā profesionālākā transportbetona ražotāja reputāciju. Latvijā kvalitātes pārbaudes parasti veic iekšējās kvalitātes kontroles nodaļas. Savukārt, pasaulē uzņēmumi arvien biežāk, papildus iekšējai kontrolei, aicina ārējos neatkarīgos speciālistus, kuru kompetence un pieredze darbā ar atšķirīgiem uzņēmumiem ļauj izstrādāt ieteikumus standarta produktu kvalitātes nodrošināšanai, gan kalpo par pamatu jaunu recepšu un inovatīvu risinājumu izstrādei, lai piedāvātu klientiem piemērotākos risinājumus,” saka CEMEX betona un inerto materiālu nodaļas direktors Alehandro Kaisedo. Patlaban CEMEX Latvijā ir izveidojis piecas betona ražotnes - viena Latgalē Daugavpilī, viena Kurzemē Brocēnos, divas Rīgā un viena Vidzemē Sauleskalnā. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā un nodrošina uzticamu servisu vairāk kā 50 pasaules valstīs.
    CEMEX nodrošinās betona kvalitātes kontroli arī būvobjektos
  • CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu konkursā, kas tika izsludināts šā gada 10.jūnijā, iesniegti 11 projektu pieteikumi ar mērķi veicināt un popularizēt ģeogrāfijas un vides zinību apguvi, rosinot skolēnos interesi par mācību priekšmetiem. Līdz 20.jūlijam tos izvērtēs komisija, kuru veido CEMEX un Saldus rajona iedzīvotāju pārstāvji, un lems par finansējuma piešķiršanu. Fonda atbalstu saņēmušie projekti tiks publicēti Saldus rajona mājas lapā www.saldus.lv un www.salduspilseta.lv šā gada 20. jūlijā. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas 4 sabiedrības pārstāvji un 3 uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007. gada maijā ir realizēti jau 5 konkursi un atbalstīts 71 projekts, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis 11 pieteikumus ģeogrāfijas un vides zinību popularizēšanai
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |