• CEMEX Iespēju fonda atklātajā projektu pieteikumu konkursā iesniegti 27 ārpusskolas aktivitāšu projektu pieteikumi kultūras, vides un sporta jomā. Vislielākais projektu pieteikumu skaits vērsts uz bērnu un jauniešu sagatavošanu Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, kas notiks nākamā gada vasarā. Līdz 30.oktobrim projektu pieteikumus izvērtēs komisija, kuru veido četri Saldus un Brocēnu novada iedzīvotāji un trīs SIA CEMEX pārstāvji, un lems par finansējuma piešķiršanu projektiem. Vēstules ar konkursa rezultātiem tiks nosūtītas visiem pieteicējiem. CEMEX Iespēju fonds Brocēniem un Saldus rajonam ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Kopš fonda dibināšanas 2007.gada maijā ir realizēti jau seši konkursi un atbalstīti 72 projekti, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām.
    CEMEX Iespēju fonds saņēmis 27 projektu pieteikumus
  • CEMEX ir pirmais būvmateriālu ražotājs, kas Baltijā piedāvā CEM I 42,5N cementu individuālajiem būvmateriālu veikalu klientiem. Šis cementa veids ir vēl izturīgāks, kas būtiski virknei celtniecības darbu. Tas tiek saiņots gandrīz divreiz mazākos iepakojumos, tādēļ pircējiem ļaus ietaupīt un iegādāties paredzētajiem darbiem precīzi atbilstošu cementa daudzumu. ''Augstas kvalitātes betona sagatavošanā vislielākā nozīme ir izejvielu precīzas proporcijas ievērošana. CEMEX jaunajam cementam pievienota recepte, kas rekomendē izejvielu daudzumu tieši uz nelielo - 25 kg cementa apjomu. Tas pircējiem ļaus mājas apstākļos sagatavot visaugstākās kvalitātes betonu. Ar nelielo iepakojumu vēlamies atvieglot ikdienu arī tiem mūsu darbiniekiem un būvmateriālu veikalos strādājošajiem, kuru darbs ikdienā saistās ar smagumu cilāšanu,'' stāsta CEMEX valdes loceklis un komercdirektors Māris Gruzniņš. Cements tiek tirgots 25 kg trīs slāņu maisos (papīrs-plastikāts-papīrs), kas pasargā cementu no ārējās vides iedarbības. Ilgtermiņa CEMEX plāno gan saiņotā, gan vaļējā cementa tirgū pāriet uz cementa CEM I ražošanu.
    CEMEX sāk tirgot mājsaimniecībām jauna veida cementu
  • CEMEX uzsācis abpusēji izdevīgu sadarbību ar Latvijas lauksaimniekiem, par simbolisku samaksu zemniekiem atdodot augsnes kaļķošanai ideāli piemērotos klinkera putekļus. "Jaunajā CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcā testējam cementa izejvielas - klinkera ražošanu. Process ir ļoti atšķirīgs no iepriekšējā rūpnīcā izmantotā un jaudīgās attīrīšanas iekārtas ļauj savākt visus klinkera putekļus, kas rodas ražošanas procesā. Tie, galvenokārt, sastāv no kalcija, tādēļ ideāli piemēroti augsnes kaļķošanai. Tā sanāk gan lauksaimniekiem, gan mums finansiāli izdevīgs darījums," saka CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš. "Man augsni nākas kaļķot katru gadu. Šis piedāvājums bija ļoti izdevīgs, jo 180 t izmaksāja vien transporta izdevumus. Tagad jau viss ir zemē iestrādāts, aparts, rezultātu varēs redzēt nākamgad. Domāju, ka tam jābūt labam, jo sastāvā ir tas, kas zemei vajadzīgs," saka Limbažu novada lauksaimnieks Ēriks Kreitūzis. CEMEX aicina jebkuru interesentu sazināties ar CEMEX rūpnīcas Brocēnos pārdošanas departamentu, lai pasūtītu kaļķošanas materiālu. Mēslošanas materiāla samaksa ir simboliska - 1 lats par tonnu plus piegādes izdevumi.
    CEMEX un lauksaimnieki uzsāk savstarpēji izdevīgu sadarbību
  • CEMEX Iespēju fonds izsludina atklātu projektu pieteikumu konkursu ar mērķi atbalstīt ārpusskolas aktivitātes bērniem un jauniešiem kultūras, vides un sporta jomā. „CEMEX ir svarīgi, lai bērni pēc skolas droši un kvalitatīvi pavadītu brīvo laiku - apmeklētu pulciņus, iegūtu jaunas zināšanas, varētu sagatavoties, piemēram, Skolēnu dziesmu un deju svētkiem. Mēs arī apzināmies, ka šobrīd finansējums ārpusskolas nodarbībām mūzikas, mākslas, sporta un interešu izglītības jomā ir samazināts, tādēļ ar 10 tūkstošiem latu atbalstīsim ārpusskolas nodarbību aktivitātes,” saka CEMEX Iespēju fonda vadītāja Ilga Ķuze. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz šā gada 28.septembrim. Komisija, kuru veido Saldus rajona iedzīvotāji un CEMEX pārstāvji, paziņos konkursa rezultātus līdz 30.oktobrim. Atbalstītās aktivitātes jāīsteno laikā no šā gada 2.novembra līdz 2010.gada 31.maijam. Informatīvs seminārs potenciālajiem iesniedzējiem notiks 10.septembrī plkst. 14:00 Saldus rajona administrācijas ēkas lielajā zālē (Avotu ielā 12). Pieteikumus var iesniegt gan Saldus un Brocēnu novadu pašvaldību iestādes, gan biedrības, reliģiskas organizācijas un nodibinājumi.
    CEMEX Iespēju fonds atbalstīs bērnu ārpusskolas nodarbības
  • Ar pirmo CEMEX kravu iekraušanu svinīgi atklāts atjaunotais Mārcienas dzelzceļa termināls, kas vienā reizē jeb astoņu stundu laikā ļauj pārkraut 2200 t materiālu. Atklāšanā piedalījās CEMEX Valdes loceklis, betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs un CEMEX Valdes loceklis, stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Renārs Griškevičs, SIA LDz Cargo Valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs, Madonas novada priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs un Mārcienas pagasta priekšsēdētāja Ināra Mālniece. Mārcienas termināla atjaunošana uzskatāma par CEMEX investīciju projekta Madonas novadā noslēgumu. Iepriekš CEMEX izveidojis smilts, grants un šķembu ieguves un apstrādes karjeru. Tā izveidē ieguldīti 5,8 miljoni eiro, bet stacijas atjaunošanā -780 000 eiro. ''CEMEX uzsācis specifisku šķembu ieguvi un apstrādi asfalta ražošanai, jo augsto kvalitātes prasību dēļ šķembas tiek pārsvarā importētas no Skandināvijas valstīm un Lietuvas. Mārcienas termināla un dzelzceļa kustības atjaunošana sniedz mums iespējas piesaistīt jaunus klientus un apgūt jaunus tirgus,'' saka CEMEX Valdes loceklis un betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs.
    CEMEX atjauno dzelzceļa kustību posmā Pļaviņas - Gulbene
  • Globālais uzņēmums CEMEX pabeidzis ārējā parāda refinansēšanas procesu. Refinansēšanas plāna ietvaros tiks pagarināts aptuveni 15 miljardu ASV dolāru sindicēto un divpusējo parādsaistību atdošanas termiņš aptuveni 75 bankām un privātiem investoriem. Par gala termiņu noteikts 2014. gada februāris. Gala vienošanās ir noslēgta un visi nosacījumi ir pilnībā izpildīti. Refinansēšanas plāna būtiskākie nosacījumi ietver šādu informāciju: parādsaistību termiņi pagarināti līdz 2014.
    CEMEX veiksmīgi pabeidzis apjomīgo refinansēšanu
    CEMEX un lauksaimnieki uzsāk savstarpēji izdevīgu sadarbību
  • Par cementa, betona un inerto materiālu ražotāja CEMEX valdes locekļiem iecelti betona un inerto materiālu ražošanas direktors Jānis Freibergs un stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Renārs Griškevičs. Jānis Freibergs (dzimis 1953.gadā) iepriekš bijis SIA Rudus valdes priekšsēdētājs. Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis maģistra grādu inženierzinātnē un maģistra grādu inženierekonomikā. Renārs Griškevičs (dzimis 1980.gadā) iepriekš strādājis CEMEX par stratēģiskās plānošanas finanšu analītiķi, vēlāk par loģistikas departamenta vadītāju. Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvis bakalaura grādu starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās un maģistra grādu Eiropas studijās. CEMEX novērtē ieguldījumu, ko uzņēmuma attīstībā snieguši iepriekš valdē strādājošie Alehandro Kaisedo (Alejandro Caicedo) un Mihails Mazurkevičs (Michal Mazurkiewicz), kas, atbilstoši uzņēmuma praksei, turpinās darbu uzņēmumos Spānijā un Polijā, tā nodrošinot informācijas un pieredzes apmaiņu. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā un nodrošina uzticamu servisu vairāk nekā 50 pasaules valstīs. Latvijā CEMEX sācis darbu 2005.gadā. 2007.gadā sākta jaunas cementa rūpnīcas būvniecība Brocēnos.
    CEMEX valdē veiktas izmaiņas
  • CEMEX Iespēju fonds sestajā atklātajā projektu pieteikumu konkursā piešķīris finansējumu Druvas vidusskolai projektam "Jura Levica ģeogrāfijas kabinets Druvā". Projekta ietvaros tiks pilnībā atjaunots un aprīkots kabinets, veidota sistematizētās iežu un minerālu kolekcijas prezentācija un organizēts pirmais erudīcijas konkurss vidusskolēniem „Vai tu gribi būt ģeogrāfs?”. Projekts, kas paredz ģeogrāfijas apguvi mūsdienīgā vidē, ieguvis visaugstāko novērtējumu no visiem komisijas locekļiem. Projektu vērtēšanas komisiju veido Saldus rajona iedzīvotāju pārstāvji un CEMEX pārstāvji. CEMEX Iespēju fonds ir CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt rajona attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas 4 sabiedrības pārstāvji un 3 uzņēmuma pārstāvji. Kopš fonda dibināšanas 2007. gada maijā ir realizēti jau 5 konkursi un atbalstīts 71 projekts, kas vērsts uz vides sakopšanu un saglabāšanu, infrastruktūras uzlabošanu, vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un interešu un izglītības programmu pieejamības nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju vecuma grupām. CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā.
    CEMEX Iespēju fonda rīkotajā konkursā atbalsta projektu par moderna ģeogrāfijas kabineta izveidi
  • CEMEX un "Sakret" sadarbība paredz Brocēnu cementa rūpnīcā ražoto cementu fasēt "Sakret" rūpnīcā Igaunijā un tālāk to pārdot Igaunijas patērētājiem. ""Sakret" ir uzņēmums, kas pēdējos gados uzrādījis stabilu izaugsmi un kas iemantojis uzticama partnera reputāciju ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Līdz šim esam sadarbojušies, piegādājot cementu "Sakret" sauso būvmateriālu maisījumu ražošanai gan Latvijā, gan Igaunijā, bet šodien esam spēruši kvalitatīvi jaunu soli, kas ļauj, izmantojot abu uzņēmumu jaudas, būt vēl efektīvākiem," norāda CEMEX valdes loceklis Māris Gruzniņš. "Esam kļuvuši vēl pievilcīgāki Igaunijas klientiem, jo tagad vienuviet var iegādāties gan sausos būvmateriālus, gan cementu. Turklāt mūsu Igaunijas ražotne ir dabūjusi papildu noslogojumu," atzīst "Sakret" direktors Andris Vanags, uzsverot, ka kooperācija sekmēs gan "Sakret" produkcijas realizāciju Igaunijā, gan ļaus paaugstināt iepakotā cementa apjoma tirdzniecību Igaunijā. Igaunijas cementa tirgus ir strukturāli līdzīgs Latvijas tirgum, kuru lielāko patēriņa daļu veido transportbetona, dzelzsbetona, dažādu elementu un bruģakmens ražotāji. Kopīgais CEMEX un "Sakret" projekts pretendē uz mazo celtniecības firmu un privātpersonu Igaunijas cementa patēriņu.
    CEMEX un "Sakret" sāk kopīgi iekarot Igaunijas fasētā cementa un sauso maisījumu tirgu